Peticija upućena: UNICEF

Odgovor UNICEF-u

2.329 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 5.000 potpisa.

Odgovor UNICEF-u

Prije mjesec dana CitizenGo je pokrenuo kampanju: "Bojkot UNICEF-a: Djeca trebaju oca i majku!" u kojem tražimo prestanak zlouprabe sredstava i statusa međunarodne organizacije u svrhu promicanja homoseksualnosti među djecom te promoviranja "promjene društvenih uvjeta" u odnosu na homoseksualno ponašanje tj. ukidanja zakona za ograničavanje promicanja homoseksualnosti među djecom.

Ured UNICEF-a u Hrvatskoj je prije nekoliko dana odgovorio potpisnicima peticije, uvjeravajući nas kako Konvencija za zaštitu djece govori o "poštivanju i uvažavanju svakog roditelja i njegova vrijednosnog okvira", očito zaboravljajući kako prema međunarodno priznatim ljudskim vrijednostima, djeca imaju pravo na obitelj utemeljenu na braku muškarca i žene te kako je ona je "prirodna i temeljna društvena jedinica i ima pravo na zaštitu društva i države."

UNICEF nije ovlašten od strane UN-a za promicanje rodne ideologije niti za definiranje i uvođenje pojmova poput "LGBT", "seksualna orijentacija" i "rodni identitet" kao niti za proizvoljno tumačenje Konvencije o pravima djeteta.

Promoviranje istospolnog "roditeljstva" i usvajanje pojmova koji ne samo da nisu definirani nego nisu niti prisutni u međunarodnim pravnim dokumentima s područja ljudskih prava i prava djece je u najmanju ruku neprimjereno od strane međunarodne organizacije kojoj je povjereno osigurati pravilnu prehranu, medicinsku njegu i osnovno obrazovanje za djecu. Podsjećamo, 60% UNICEF-ovih primanja u 2013. došlo je od država, tj. poreznih obveznika. Prema godišnjem izvještaju UNICEF je primio od

• Europske komisije 431 milijun dolara

• Hrvatske oko 18 milijuna  kuna (odnosno 3 milijuna dolara)

Ovakvim ponašanjem UNICEF riskira ne samo svoj ugled nego i ugrožava prikupljanje sredstava od donacija ugrožavajući dobrobit djece kojoj bi mogao pomoći.

Ukoliko ste potpisnik peticije "Djeca trebaju oca i majku!" te još niste odgovorili na e-mail koji ste primili od anonimnog predstavnika UNICEF-a evo primjera e-maila koji možete poslati UNICEF-u.

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:

Peticija upućena: UNICEF

Poštovani g. ili gđo,

zahvaljujem Vam na odgovoru. Nažalost, u njemu i dalje proizvoljno tumačite Konvenciju na koju se pozivate.

Kako je napomenuto u mom prethodnom e-mailu, Vaš mandat se odnosi na obranu i promicanje prava djece te pravilnu prehranu, medicinsku njegu i osnovno obrazovanje za djecu, a ne na promoviranje i usvajanje pojmova koji nisu definirani niti prisutni u međunarodnim pravnim dokumentima s područja ljudskih prava i prava djece.

U svrhu obrane i promicanja prava djece, pravilne prehrane, medicinske njege i osnovnog obrazovanje za djecu dobivate sredstava poreznih obveznika, kao i druge dobrovoljne priloge građana, stoga Vas još jednom pozivam da djelujete sukladno svojem mandatu.

[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

2.329 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 5.000 potpisa.