ŽUPANU, GRADONAČELNICI I RAVNATELJICI GRADSKE KNJIŽNICE

Ne želimo predstavljanje LGBT slikovnice u sisačkoj gradskoj knjižnici!

630 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 1.000 potpisa.

Ne želimo predstavljanje LGBT slikovnice u sisačkoj gradskoj knjižnici!

Unatoč protivljenju roditelja u Sisku predstavljena LGBT slikovnica na Dječjem odjelu knjižnice!

--

Sutra 17. travnja 2018. na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Sisak bit će držano predstavljanje LGBT slikovnice “Moja dugina obitelj” iako su roditelji uputili prosvjedno pismo gradonačelnici Siska: Kristini Ikić, ravnateljici Gradske knjižnice Dubravki Šurlan, županu Ivi Žiniću, Ministarstvu obrazovanja, Ministarstvu kulture i dječjoj pravobraniteljici.

Pridružite im se potpišite peticiju kojom šaljete e-poruku na adresu gradonačelnice Kristine Ikić-Baniček, ravnateljicu knjižnice Dubravku Šurlan i župana Ivu Žinića. Zatražite otkazivanje predstavljanja LGBT slikovnice u gradskoj knjižnici grada Siska koju financiraju građani grada Siska.

Ne želimo ideološko nametanje rodne ideologije i promicanje homoseksualnog načina života i posvajanja djece od strane LGBT parova koje je u Hrvatskoj zakonom zabranjeno jer nije u najboljem interesu djece.

Nakon što je tiskano prvih 500 komada slikovnice iz udruge Dugine obitelji su poručili kako će ih podijeliti školama i vrtićima koji su već izrazili želju za slikovnicom.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je tada na više od 17 259 prigovora koje su im uputili potpisnici CitizenGO peticije „NE uvođenju materijala koji promiču homoseksualni stil života u naše škole!“ odgovorilo:

„(...) za slikovnicu „Moja dugina obitelj“ Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije izdalo pozitivno mišljenje temeljem kojega bi  (...) navedena slikovnica mogla biti korištena u odgojno-obrazovnim ustanovama RH. (...) kao što je u očitovanju rečeno, navedena slikovnica ne može biti promovirana po odgojno obrazovnim ustanovama.“

Dok je sama ministrica Blaženka Divjak izjavila kako se ne će i ne mora miješati u slučaj, budući da udruga “Dugine obitelji” neće sama slati slikovnice institucijama nego će biti javno dostupne onima koji tu slikovnicu žele koristiti.

Međutim, sve je očitije kako sama ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ne poštuje ustavno pravo roditelja na odgoj svoje djece:  „Roditelji su dužni odgajati, uzdržavati i školovati djecu te imaju pravo i slobodu da samostalno odlučuju o odgoju djece.“  (čl. 64.) i dopušta financiranje nametanja rodne ideologije i propagiranja homoseksualnog stila djece javnim novcem.

Sisački župan Ivo Žinić (HDZ) i gradonačelnica Kristina Ikić (SDP) bi trebali biti župan i gradonačelnica svih građana grada Siska gradska knjižnica je knjižnica svih građana grada Siska. I g. Žinić i gđa Ikić kao i voditeljica gradske knjižnice Dubravka Šurlan primaju plaću jer ih plaćate Vi da predstavljaju sve građane Sisačko-moslavačke županije i grada Siska kako bi predstavljali i poštivali volju svojih sugrađana a ne nametali diktaturu i zlouporabili kulturno i javno dobro u  svrhu manipuliranja odgojem djece u njihovoj najosjetljivijoj dobi.

Ignoriranje volje građana i nametanje bilo kakve ideologije obilježje je totalitarističkog mentaliteta koji se sve više otkriva kod velikog broja hrvatskih političara, pošaljite im poruku i tražite da postupaju sukladno volji hrvatskih građana.

Ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak je Dubravka Šurlan.

U upravnom vijeću knjižnice su:

• Nikola Tadić
  • Tugomir Ratimir Bjelčić
  • Miša Majkić Vukčević
  • Matea Jalžečić
  • Nataša Bujas

Dok su članovi stručnog vijeća:

• Martina Bašić
  • Jasminka Jagačić Borić
  • Nataša Bujas
  • Danijela Celinščak
  • Petra Sigur

Sada potpišite peticiju!

CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

Otkažite predstavljanje LGBT slikovnice u sisačkoj gradskoj knjižnici!

Poštovana gđo Ikić, gđo Šurlan i g. Žinić,

Tražim od Vas hitno otkazivanje predstavljanja LGBT slikovnice “Moja dugina obitelj” koje je najavljeno za 17. travnja 2018. U Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak.

Kako stoji na mrežnim stranicama Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak ona u je u ostvarenju svoga rada dužna uvažavati načela Ustava Republike Hrvatske stoga Vas ovim putem podsjećam na čl. 64: „Roditelji su dužni odgajati, uzdržavati i školovati djecu te imaju pravo i slobodu da samostalno odlučuju o odgoju djece.“   koji roditeljima jamči pravo na slobodu u samostalnom odgoju svoje djece. Također podsjećam Vas kako je Vaša dužnost predstavljati sve građane Sisačko-moslavačke županije i grada Siska koji financiraju Vaše plaće kroz poreze i prireze te koji su Vas izabrali kako biste ih predstavljali sukladno njihovoj volji i uvjerenjima.

Također napominjem kako u RH usvajanje djece osobama koje su izabrale homoseksualni životni stil zakonski nije dozvoljeno te kako predstavljanjem slikovnice “Moja dugina obitelj” promičete ilegalno djelovanje.

Ne želimo ideološko nametanje rodne ideologije i promicanje homoseksualnog načina života i posvajanja djece od strane LGBT parova u kulturnim, javnim i obrazovnim ustanovama financirano našim novcem!

Sigurno, Vaša namjera nije ignoriranje volje građana već suradnja s građanima i roditeljima za bolju sadašnjost i budućnost grada Siska i Sisačko-moslavačke županije stoga tražim od Vas, otkazivanje predstavljanja LGBT slikovnice “Moja dugina obitelj” za koju niti Ministarstvo znanosti i obrazovanja  „nije izdalo pozitivno mišljenje temeljem kojega bi  (...) navedena slikovnica mogla biti korištena u odgojno-obrazovnim ustanovama RH. (...) kao što je u očitovanju rečeno, navedena slikovnica ne može biti promovirana po odgojno obrazovnim ustanovama.“

S poštovanjem,
[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

630 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 1.000 potpisa.