PLAN HRVATSKOG EUROPARLAMENTARACA

NE nametanju “progresivnog” plana pobačaja građanima EU

16.675 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 20.000 potpisa.

NE nametanju “progresivnog” plana pobačaja građanima EU

Hrvatskom zastupniku u Europskom parlamentu Predragu Matiću, bivšem ministru branitelja u Vladi Zorana Milanovića, povjerena je zadaća sastavljanja “Izvješća Europskog parlamenta o položaju seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava u EU, u okviru ženskog zdravlja”.

Matić se na svom Twitteru pohvalio da će novo izvješće sadržavati promociju pobačaja, kontracepcije i spolnog odgoja. “Cilj mi je promovirati i zagovarati progresivni plan i pristup cijelom nizu usluga koje se odnose na spolna i reproduktivna prava. To između ostalog uključuje pristup kontracepciji, spolni odgoj, dobrovoljno planiranje obitelji i pristup sigurnom i legalnom pobačaju. Pobačaj nikad nije lak izbor, ali mora ostati izbor!”, napisao je Matić.

Već sada, dok je Matićevo izvješće u početnoj i pripremnoj fazi, ono je prozvano novim Estrella izvještajem, prema odbačenom izvještaju bivše zastupnice portugalskih socijalista u EP, Edite Estrela. Njezino izvješće je odbačeno u 2013. glasovanjem u Europskom parlamentu upravo jer je državama članicama željelo nametnuti pobačaj, kontracepciju i spolni odgoj, što je izvan nadležnosti EP i protivno načelu funkcioniranja Europske unije – supsidijarnosti.

Tada je Europski parlament usvojio Rezoluciju o spolnom i reproduktivnom zdravlju i pravima (2013/2040(INI) kojom su jasno postavljene granice nadležnosti u vezi "seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava”.

Rezolucija prepoznaje kako je "formuliranje i provedba politike seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava kao i spolni odgoj u školama u nadležnosti država članica”.

Ovi se pokušaji guranja pobačaja kao "prava" ne događaju slučajno već namjerno kao što to čini i Predrag Matić.

On je u svojoj poruci na Twitteru spomenuo European Parliamentary Forum for Sexual & Reproductive Rights, organizaciju europskih zastupnika koji djeluju poput lobista, a koju između ostalog financira najveći svjetski izvoditelj pobačaja i trgovac tkivom pobačene djece Planned Parenthod te Otvoreno društvo Georga Sorosa. U Upravnom odboru te organizacije sjedi dugogodišnji bliski suradnik  Freda Predraga Matića, Bojan Glavašević koji mu je bio i predstojnik ureda u vrijeme dok je Matić bio ministar branitelja. Tako da je jasno kako Predrag Matić prati naputke moćnog lobija koji s velikim budžetom radi na ugrožavanju neovisnosti država članica Europske unije u svrhu nametanja organiziranog širenja industrije pobačaja, kontracepcije, kršenja prava medicinskih djelatnika na priziv savjesti i indoktrinaciju djece liberalnim spolnim odgojem i rodnom ideologijom.

Niti Predrag Matić niti bilo koji drugi zastupnik ili donositelj odluka u Europskom parlamentu nema pravo nametati svoja ideološka uvjerenja državama članicama time opasno prekoračava svoje ovlasti! Budite jasni u tome i pošaljite mu poruku! Zaštitite neovisnost Hrvatske i drugih zemalja Europske unije.

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:
Vaše podatke obrađujemo u skladu s našim Pravilima o privatnosti i Uvjetima korištenja.CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

Ne nametanju “progresivnog” plana pobačaja u EU

Poštovani g. Matić,

Upravo sam saznao/la kako vam je kao zastupniku u Europskom parlamentu pripala odgovornost pripreme novog Izvješća Europskog parlamenta o položaju seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava u EU, u okviru ženskog zdravlja.

S obzirom na poruku koju ste objavili na svom Twitter računu osjećam dužnost podsjetiti vas da smjer u kojem ste krenuli ugrožava supsidijarnost država članice Europske unije.

Europski parlament je 2013. godine izglasao rezoluciju u kojoj potvrđuje kako je "formuliranje i provedba politike seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava kao i spolni odgoj u školama u nadležnosti država članica” pozivajući se na članak 168. Ugovora o funkcioniranju Europske unije o zaštiti javnog zdravlja, a posebno stavak 7. u kojem se navodi da se pri djelovanju Unije poštuje odgovornost država članica za utvrđivanje njihove zdravstvene politike i organizaciju i pružanje zdravstvenih usluga i zdravstvene zaštite.

Osim toga, želim vam skrenuti pozornost na činjenicu da pobačaj nije ljudsko pravo niti je kao takav definiran u međunarodnim dokumentima za razliku od prava na život koje ima svako ljudsko biće.

Pozivam vas da prilikom pripreme izvješća zaštite načelo supsidijarnosti država članica Europske unije budući da smjernice koje ste naveli o pripremi izvješća krše pravo svake države članice da samostalno odlučuje o definiciji braka, o ozakonjenju pobačaja i obiteljskoj politici.

Lijep pozdrav,

[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

16.675 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 20.000 potpisa.