37.016 popisa

Glas za neradnu (ili pošteno plaćenu) nedjelju

U RH ioko 180 000 radnika radi bez gotovo ikakve novčane naknade koja je prikladna za rad nedjeljom i blagdanom! To omogućuje hrvatski Zakon o radu koji se smatra jednim od najliberalnijih zakona koji daje slobodu poslodavcu samostalno odlučivanje o radnom vremenu, a da pri tome nedjelje i blagdane može platiti samo 1kn više jer hrvatsko zakonodavstvo ne propisuje minimalni iznos naknade za rad nedjeljom i blagdanom.

U Hrvatskoj poslodavac može odrediti radno vrijeme od 0-24 sata i tu ima potpunu slobodu koju mu je dala država. Neradna nedjelja i dostojanstveno radno vrijeme su od velikog značenja za građane i radnike RH. Potpišite peticiju Ministarstvu rada i mirovniskog sustava kojim tražimo izradu Zakona o radu koji će poštivati dostojanstvo i zdravlje svakog radnika.

37.016 popisa

10.359 popisa

Ne ideološkoj konvenciji Vijeća Europe

Učinkovita borba protiv nasilja, osobito protiv nasilja nad djecom i nad ženama temeljna je za stabilnu i sretnu Hrvatsku. Ne možemo dopustiti iskorištavanje borbe protiv nasilja u svrhu nametanja rodne ideologije. Upravo to bi se dogodilo ratifikacijom Istanbulske konvencije.

Hrvatski zakoni već sadrže odredbe o sprečavanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji a 7. srpnja 2017. Sabor je donio novi Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji, koji je usklađen s pozitivnim odredbama Istanbulske konvencije. Dakle, Hrvatskoj nije potrebna ratifikacija Istanbulske konvencije već učinkovita provedba postojećih zakona.

10.359 popisa

2.326 popisa

Odgovor UNICEF-u

Prije mjesec dana CitizenGo je pokrenuo kampanju: "Bojkot UNICEF-a: Djeca trebaju oca i majku!" u kojem tražimo prestanak zlouprabe sredstava i statusa međunarodne organizacije u svrhu promicanja homoseksualnosti među djecom te promoviranja "promjene društvenih uvjeta" u odnosu na homoseksualno ponašanje tj. ukidanja zakona za ograničavanje promicanja homoseksualnosti među djecom.

2.326 popisa

60.869 popisa

Zaustavite novi pokušaj Estrele!

Novi pokušaj promoviranja "prava na pobačaj" u Europskom parlamentu, iako Eu za to nije nadležna. O izvještaju će se glasati 20. siječnja na odboru za ženska prava i jednakost spolova, a par tjedana nakon toga na plenarnom zasjedanju. Pišite Europarlamentarcima i tražite od njih da poštuju temeljno načelo EU: načelo supsidijarnosti.

60.869 popisa

226.770 popisa

Zaustavite čedomorstvo!

Tijekom postupka abortusa nakon 20 tjedna trudnoće  u mnogim slučajevima se dogodi rađanje živog djeteta. Tu djecu se najčešće ostavlja da umru bez da im se pruži pomoć. Ona se satima muče očajnički pokušavajući samostalno disati. Ponekad ih ubijaju smrtonosnom injekcijom ili gušenjem, a nakon što umru, bacaju ih u organski otpad.

226.770 popisa

38.141 popisa

Želim gledati "Unplanned"

Film Unplanned, novi je film o nekadašnjoj direktorici u organizaciji Planned Parenthood, najvećem pružatelju pobačaja u Americi. Istinita priča o Abby Johnson, bivšoj zaposlenici Planned Parenthooda koja je, suočivši se s bolnom istinom o pobačaju, postala aktivistica za život, u prva dva tjedna prikazivanja je samo u SAD-u zaradio više od 15 830 000 dolara. Film se unatoč pokušajima cenzure prikazuje u SAD-u, međutim pokušaji međunarodne distribucije filma su donijeli nove zapreke pa su tako iz kanadskog Cineplexa poručili kako prepoznaju da je interes javnosti za film vrlo velik, ali ga smatraju previše kontroverznim za prikazivanje. Kako se imamo razloga bojati da zbog "političke korektnosti" film neće biti prikazan u drugim zemljama uključujući i Hrvatsku odlučili smo pokrenuti kampanju za promicanje distribucije filma širom svijeta.

38.141 popisa

3.264 popisa

Ne podupirite klimu straha! Branite pravo na priziv savjesti!

Nakon objave (kako se brzo ispostavilo) lažne vijesti o pobačaju bez anestezije zbog priziva savjesti, povjerenica za ljudska prava Vijeća Europe, Dunja Mijatović, napada priziv savjesti! Uloga povjerenika za ljudska prava je braniti temeljna ljudska prava, a ne promovirati ideologije koje gaze slobodu i dostojanstvo pojedinaca. Pišite povjerenici za ljudska prava Vijeća Europe i podsjetite je kako je priziv savjesti temeljno i neotuđivo ljudsko pravo. Tražite da brani temeljna ljudska prava, da brani pravo na priziv savjesti.

3.264 popisa

Stranice