Vratite mi izbor, vratite mi slobodu

Cijepiti se ili ne

Vratite mi izbor, vratite mi slobodu

20.966 potpisa. Prikupimo 50.000!

09.12.2021.

Bez obzira na širok spektar naših stavova o cijepljenju protiv COVID-a 19 oko jedne se stvari sigurna sam možemo složiti -  imamo pravo na poštenu i iskrenu komunikaciju, transparentnost i odgovornost političara na vlasti.

27.9.2021.

Zbog propisanih obveza i ovih prisila kršite radnička prava i time ugrožavate egzistencijalna pitanja mnogih radnika. Pretpostavljamo da je ovo samo početak, udar na zdravstvene djelatnike. Nastavak ove tiranije vjerojatno će biti ucjena roditelja koji dovode djecu na pretrage ili na hospitalizaciju, a potom vjerojatno obvezivanje svih radnika u ostalim djelatnostima. I tako dok se sve prisile ne provedu u djelo. To nam je već poznati obrazac, jer cijela priča ne traje dva dana već puno duže.

Ako tražite od nas da mislimo na druge, da budemo humani, budite i vi, vratite nam našu slobodu. Dopustite nam da štitimo druge osluškujući savjest i ponašajući se odgovorno, nemojte nas siliti da se cijepimo pod krinkom poziva na odgovorno ponašanje. Dopustite da odluku o cijepljenju donese svaki pojedinac za sebe, bez diskriminacije, sankcija i otkaza. Uostalom, upravo ovakav model koji Stožer nudi, može nanijeti ponajviše štete. Ukoliko smatramo kako sve cijepljenje osobe nisu više nikakva opasnost za javno zdravstvo i potpuno se oslonimo na to, prijeti nam proboj virusa upravo s te strane, obzirom da cijepljene osobe također mogu oboljeti od virusa Covid 19 te isto tako prenijeti bolest.

Apeliramo kako ne postoji niti jedan valjan razlog da se traži od svih zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika u zdravstvu da se cijepe, a ponajmanje da se provodi ovakva prisila. Potpisivanjem peticije osobe kojima je poslana ova peticija dobivaju sadržaj peticije na mail s vašim imenom i prezimenom u potpisu.

20.966 potpisa. Prikupimo 50.000!

Complete your signature

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:
Vaše podatke obrađujemo sukladno našim pravilima o zaštiti privatnosti

Cijepljenje protiv COVIDA-19 da, prisila ne!

Poštovani,

obvezivanjem gotovo svih stanovnika da ispune jedan od tri kriterija: cijepljenje, testiranje svaki drugi dan ili nedavno preboljenje, je izbor bez izbora.

Sva tri uvjeta su prisila koja vodi ka jednome, obaveznom cijepljenju. Ovakve prisile nisu prihvatljive niti moralno niti ustavno – pravno, jer krše Ustavom zajamčena prava građana Republike Hrvatske. One nisu niti motivacija niti pozivanje na odgovornost već oduzimanje slobode odlučivanja pojedinca.

Stoga očekujem da odustanete od provedbe ove mjere kojom se praktički prisiljava na cijepljenje i oduzima slobodu izbora.

[Ime i prezime]

Cijepljenje protiv COVIDA-19 da, prisila ne!

Poštovani,

[Ime i prezime]