Cijepiti se ili ne

Vratite mi izbor, vratite mi slobodu

11.942 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 20.000 potpisa.

Vratite mi izbor, vratite mi slobodu

Zbog propisanih obveza i ovih prisila kršite radnička prava i time ugrožavate egzistencijalna pitanja mnogih radnika. Pretpostavljamo da je ovo samo početak, udar na zdravstvene djelatnike. Nastavak ove tiranije vjerojatno će biti ucjena roditelja koji dovode djecu na pretrage ili na hospitalizaciju, a potom vjerojatno obvezivanje svih radnika u ostalim djelatnostima. I tako dok se sve prisile ne provedu u djelo. To nam je već poznati obrazac, jer cijela priča ne traje dva dana već puno duže.

Ako tražite od nas da mislimo na druge, da budemo humani, budite i vi, vratite nam našu slobodu. Dopustite nam da štitimo druge osluškujući savjest i ponašajući se odgovorno, nemojte nas siliti da se cijepimo pod krinkom poziva na odgovorno ponašanje. Dopustite da odluku o cijepljenju donese svaki pojedinac za sebe, bez diskriminacije, sankcija i otkaza. Uostalom, upravo ovakav model koji Stožer nudi, može nanijeti ponajviše štete. Ukoliko smatramo kako sve cijepljenje osobe nisu više nikakva opasnost za javno zdravstvo i potpuno se oslonimo na to, prijeti nam proboj virusa upravo s te strane, obzirom da cijepljene osobe također mogu oboljeti od virusa Covid 19 te isto tako prenijeti bolest.

Apeliramo kako ne postoji niti jedan valjan razlog da se traži od svih zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika u zdravstvu da se cijepe, a ponajmanje da se provodi ovakva prisila. Potpisivanjem peticije osobe kojima je poslana ova peticija dobivaju sadržaj peticije na mail s vašim imenom i prezimenom u potpisu.

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:

Cijepljenje protiv COVIDA-19 da, prisila ne!

Poštovani,

U pismu upućenom zdravstvenim i nezdravstvenim radnicima u zdravstvu navodi se: "U bolnice se dolazi na liječenje, a ne po zarazu. To je glavni razlog
zašto poduzimamo učinkovite mjere kojima osiguravamo najveću moguću zaštitu svakom djelatniku i svakom pacijentu."

Učinkovite mjere koje se spominju samo su jedan oblik prisile i ucjene radnika u zdravstvu. Kako se prilikom stožerskih priopćenja moglo čuti da cijepljene osobe mogu oboljeti od Covida 19, isto tako i prenijeti bolesti, nije točno da će cijepljenje medicinskog osoblja osigurati zaštitu od zaraze unutar zdravstvenih ustanova.

U priopćenjima za javnost prisutne su brojne kontradiktorne izjave poput: “Nitko neće biti prisiljen na cijepljenje”, potom “Tko se od zdravstvenih djelatnika neće testirati ili cijepiti, neće raditi ni primati plaću”.

Obvezivanje radnika u javnom zdravstvu da ispune jedan od tri kriterija: cijepljenje, testiranje svaki drugi dan ili nedavno preboljenje, je izbor bez izbora. Testiranje ili cijepljenje ne štite od zaraze Covidom 19. Sva tri uvjeta su prisila koja vodi ka jednome, obaveznom cijepljenju. Ovakve prisile nisu prihvatljive niti moralno niti ustavno – pravno. Ovakve prisile nisu motivacija niti pozivanje na odgovornost već oduzimanje slobode odlučivanja pojedinca. Ovakve prisile krše Ustavom zajamčena prava radnika.

Stoga očekujem da odustanete od provedbe ove mjere koja zdravstvene radnike prisiljava na cijepljenje i oduzima slobodu izbora.

[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

11.942 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 20.000 potpisa.