HRVATSKA HEROINA

Želimo da Vesna Bosanac dobije ulicu koja nosi njezino ime

4.303 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 5.000 potpisa.

Želimo da Vesna Bosanac dobije ulicu koja nosi njezino ime

Ravnateljica vukovarske bolnice za vrijeme i poslije rata - Vesna Bosanac, umrla je 21. ožujka u 73. godini života. Neizmjeran je njezin doprinos obrani Vukovara i Hrvatske.

Vesna Bosanac je tijekom cijelog rata upravljala bolnicom u iznimno teškim uvjetima. Svakodnevno je upućivala pozive raznim domaćim i međunarodnim institucijama za pomoć bolnici, ranjenicima i civilima koji su u njoj našli svoje posljednje utočište. Ostala je u bolnici do zadnjeg trenutka, ondje dočekala slom obrane Vukovara i vlastiti odlazak u zatočeništvo. Nakon mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja pokreće okupljanje medicinskoga osoblja i aktivno sudjeluje u obnovi bolnice.

Doktorica Bosanac hrvatska je heroina, osoba koja svojom predanošću i hrabrošću daje nadu svakom čovjeku. Ona je dokaz da je moguće pronaći snagu, ustrajati i izdržati unatoč ogromnim preprekama.

Potpišite našu peticiju i zatražite od Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova grada Zagreba da hrvatskoj heroini, Vesni Bosanac, dodijeli ulicu, trg ili drugu javnu površinu u glavnom gradu Hrvatske koja nosi njezino ime.

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:

Vesna Bosanac - heroj obrane Vukovara i Hrvatske

Poštovani,

Želimo da pokojna ravnateljica vukovarske bolnice, Vesna Bosanac, dobije ulicu, trg ili drugu javnu površinu u Zagrebu koja nosi njezino ime.

Doktorica Bosanac cijelo je vrijeme agresije ostala u bolnici i pomagala ranjenicima. Bila je hrvatska heroina koja je svoj život dala nečemu većem od nje same i koja će zauvijek ostati upisana u anale hrvatske povijesti.

Zato vas pozivamo da ovim imenovanjem nagradite njezinu predanost i hrabrost, kao i nemjerljiv doprinos obrani Vukovara i Hrvatske.

[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

4.303 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 5.000 potpisa.