Pridružite nam se u obrani života, obitelji i vjerskih sloboda, ovog prosinca u UN-u

70. obljetnica usvajanja Opće deklaracije o ljudskim pravima

46.136 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 50.000 potpisa.

Dajte svoj glas za kršćane, i druge vjerske manjine u Africi i Aziji, koji trpe progonstva. Stanite uz zdravstvene djelatnike u Europi koji traže slobodu djelovanja u skladu sa svojom savješću. Pomozite nam u obrani najranjivijih u društvu, čije pravo na život je svakodnevno ugroženo diljem svijeta.

Ovog prosinca obilježit ćemo 70. obljetnicu usvajanja Opće deklaracije o ljudskim pravima*. No, od tada su mnoga prava ograničena, zanemarena i iskrivljena.

Pozivamo vas da date svoju potporu Ženevskoj izjavi, koja će biti predana Ujedinjenim narodima uoči ove obljetnice: 'Pozivamo sve nacije na očuvanje temeljnih prava na život, obitelj i vjersku slobodu, onako kako ih prepoznaje Opća deklaracija o ljudskim pravima.'

Ujedinjeni narodi i države članice nisu učinili dovoljno u zaštiti ovih temeljnih prava. Želimo se pobrinuti da se vaš glas za one koji se ne mogu govoriti za sebe bude saslušan na najvišim razinama. Neka se se vaš glas čuje danas: potpišite Izjavu - za progonjene i zaboravljene; za neotuđivost ljudskog dostojanstva i temeljne slobode.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ženevska izjava:

Ženeva je dom Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda, Ureda Visokog predstavnika za ljudska prava i različitih tijela koja nadziru provedbu sporazuma o ljudskim pravima.

Prilikom 70. obljetnice Opće deklaracije o ljudskim pravima, potvrđujemo shvaćanje kako temeljna ljudska prava počivaju na dostojanstvu svake osobe.

Pozivamo međunarodnu zajednicu na jaču posvećenost hitnoj zadaći osiguranja ljudskih prava za sve.

Puni tekst na engleskom pročitajte ovdje.

*Puni tekst: Opća deklaracija o ljudskim pravima, usvojena i proglašena na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda rezolucijom br. 217 /III, 10. prosinca 1948. godine

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:
Jeste li sigurni? Ova peticija, kao i druge, treba vašu podršku kako bi bila uspješna. Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku.
CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

My SignIt

Sada potpišite peticiju!

46.136 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 50.000 potpisa.