VRIJEME PROMJENA

#EU2019: Obnovimo Europu!

39.149 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 50.000 potpisa.

#EU2019: Obnovimo Europu!

Ovdje možete vidjeti popis kandidata koji su odgovorili na program "Obnovimo Europu" u kojem smo saželi vrijednosne točke koje smatramo temeljnima za opstanak i obnovu demokratske Europe.

Marijana Petir u svoje osobno i u ime cijele 21. kandidacijske liste grupe birača

(Domagoj Stjepan Krnjak, Mato Brlošić, Klementina Karanović, Neda Aberle, Zvonimir Kalić, Melita Vrbanek, Tvrtko Krpina, Ana Volarić-Mršić, Anka Musa, Ana Lažeta, Petar Jurčević)

Ivan Prskalo, kandidat br. 3 na kandidacijskoj listi Mosta, listi broj 17.

Ruža Tomašić, nositeljica kandidacijske liste br. 6 Hrvatskih suverenista

Hrvoje Zekanović, kandidat br. 12 na kandidacijskoj listi br. 6 Hrvatskih suverenista

Od 23. do 26. svibnja će se u cijeloj Europskoj uniji održati izbori za članove Europskog parlamenta. Ovo su vrlo važni datumi za budućnost našeg kontitenta i naroda koji na njemu žive.

Zbog toga je CitizenGO pripremio sljedeći program za kandidate za Europski parlament koji je uputio onim kandidacijskim listama u Hrvatskoj, ali i cijeloj EU, koje žele predstavljati demokršćanske vrijednosti u Europskom parlamentu. Od nositelja lista i kandidata na listama tražimo da se izjasne slažu li se s Programom i prihvaćaju li obveze koje iz njega proizlaze.

O prihvaćanju programa mogu se izjasniti do 15. svibnja nakon čega ćemo informirati sve građane koji su ovaj Program potpisali na našoj stranici o stavovima i odgovorima svih kandidata s lista kojima je upitnik poslan.

Program pročitajte ovdje:

OBNOVIMO EUROPU

Kao član Europskog parlamenta obvezujem se braniti i aktivno promicati ljudsko dostojanstvo i prava, uključujući pravo na život, obitelj, slobodu savjesti i vjeroispovijesti te pravo roditelja na odgoj svoje djece, sukladno vlastitim vrijednostima i uvjerenjima.

Obvezujem se štititi sljedeća prava i podržati navedene inicijative:

1) Pravo na život

Podržat ću usvajanje akcijskog plana Europske unije kojim će se štititi pravo na život svakog ljudskog bića (od začeća do prirodne smrti) i pravo djeteta na majku i oca. Podržat ću i druge europske inicijative koje štite pravo na život. Zalagat ću se za zaštitu prava na priziv savjesti kako zdravstveni djelatnici nikada ne bi bili prisiljeni sudjelovati u pobačaju ili drugim medicinskim postupcima koji prekidaju ljudski život ili narušavaju zdravlje i integritet pacijenta.

2) Prava obitelji

Podržat ću usvajanje akcijskog plana Europske unije utemeljenog na poštivanju i promicanju obiteljskih prava i braka, zajednice žene i muškarca, kojoj je svojstveno stvaranje novog života. Zalagat ću se za pripremu i izradu sveobuhvatnog akcijskog plana na razini Europske unije za potporu obiteljskim politikama koje bi osigurale podršku mladim bračnim parovima i mnogobrojnim obiteljima. Smatram da sredstva Europske unije treba iskoristiti za potporu nacionalnim obiteljskim politikama jer je ulaganje u obitelj, ulaganje u našu zajedničku budućnost.

3) Slobodu savjesti i vjeroispovijesti

Promicat ću i poštivati slobodu djelovanja prema vlastitoj savjesti s ciljem borbe protiv vjerskih progona i diskriminacije unutar i izvan Europske unije. Podržat ću davanje ovlasti posebnom izaslaniku EU za promicanje slobode vjeroispovijesti i uvjerenja da uvjetuje bilo kakav trgovinski sporazum, između Europske unije i zemalja koje nisu članice EU, ovisno o tome poštuje li dotična zemlja vjerske slobode, osobito u zemljama u kojima je kršćanstvo zabranjeno ili je njegovo prakticiranje ograničeno.

4) Pravo roditelja na odgoj svoje djece

Promicat ću i osnaživati pravo roditelja na odgoj svoje djece prema vlastitim moralnim i vjerskim vrijednostima u svim obrazovnim programima. Sve države članice trebale bi promicati slobodu obrazovanja, uključujući i pravo roditelja da izaberu obrazovanje djece kod kuće. Državne škole bi trebale djecu educirati, a ne indoktrinirati, osobito u pitanjima vezanima uz spolno obrazovanje i rodnu ideologiju.

Pozivamo vas da i vi potpišete ovaj program kako bi bili što uvjerljiviji u svojoj poruci kako ćete dati glas isključivo onima koji će braniti vaše interese i vaše vrijednosti u Europskom parlamentu.

Mnogo promjena se događa na nacionalnoj razini ali i u Europskom parlamentu gdje se donose odluke koje utječu na nacionalne politike.

Svi potpisnici ove peticije će biti obaviješteni o tome koji su kandidati potpisali ovaj Program.

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:
Vaše podatke obrađujemo u skladu s našim Pravilima o privatnosti i Uvjetima korištenja.CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

#EU2019: Obnovimo Europu!

Poštovane kandidatkinje i kandidati za članove Europskog parlamenta,

pozivam vas da potpišete CitizenGO program za zaštitu vrijednosti na kojima je Europa izgrađena.

Pravo na život od začeća do prirodne smrti, pravo djeteta na obitelj utemeljenu na braku, pravnoj zajednici žene i muškarca, punoj ljubavi, pravo na slobodu savjesti i vjeroispovijesti te pravo roditelja na odgoj svoje djece temeljna su ljudska prava.

Europa treba političare koji će predano raditi na njihovom promicanju i zaštiti.

Jeste li i vi jedan od njih?

Ja ću svoj glas dati kandidatu kojemu je zaštita ovih vrijednosti važna koliko i meni.

S poštovanjem,
[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

39.149 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 50.000 potpisa.