ŽIVOT JOJ JE U OPASNOSTI

Pustite Asiju Bibi iz Pakistana!

147.083 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 200.000 potpisa.

Pustite Asiju Bibi iz Pakistana!

Prošlog je tjedna u Pakistanu, Asia Bibi konačno oslobođena, nakon više od osam godina sudskog postupka. Bila je u zatvoru od 16. lipnja 2009., optužena za zločin po šerijatskom zakonu o blasfemiji. Optužile su je suseljanke, muslimanske žene koje su radile u istom polju kao i ona, nakon svađe oko donošenja pitke vode za radnice. Nisu htjele vodu iz ruku kršćanke.

Od njenog zatočenja, platforma MasLibres.org (koja pripada grupaciji CitizenGO) borila se za njenu slobodu, podupirući njenu obitelj, šaljući pomoć tisuća diljem svijeta koji su se uključili u obranu ove kršćanske majke.

Vrhovni sud u Islamabadu odbacio je prvostupanjsku presudu protiv Asije Bibi i tako je oslobodio smrtne kazne na koju je bila osuđena. Sud je naložio da bude puštena na slobodu. [Obrazloženje oslobađajuće predsude Vrhovnog suda na engleskom jeziku možete pročitati ovdje]

Ipak, iako je oslobođena, njeni problemi nisu gotovi.

Njena obitelj obaviještena je kako joj je fizičko zdravlje narušeno tijekom boravka u zatvoru, u Multanu.

Njeno oslobođenje izazvalo je val nasilja u Pakistanu u kojem je više poginulih. Njen odvjetnik pobjegao je iz zemlje kako bi spasio svoj život. Situacija je osjetljiva kao nikada prije.

Mi, u CitizenGO-u želimo pomoći izvesti Asiju Bibi i njenu obitelj iz zemlje i pružiti im bolji život. No, sad im je zabranjeno napuštanje Pakistana, a njen slučaj mogao bi na reviziju presude.

Zato tražimo od pakistanskog premijera, Imrana Khana, da hitno posreduje kako bi ova kršćanka i njena obitelj mogli napustiti zemlju te da poduzme sve potrebne mjere za njihovu sigurnost.

Tražimo također glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Antónia Guterresa, predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, Visoku predstavnicu Europske unije Federicu Mogherini, da učine snažan pritisak na pakistanskog premijera svim raspoloživim diplomatskim sredstvima kako bi oslobodili Asiju Bibi i njenu obitelj.

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:
Jeste li sigurni? Ova peticija, kao i druge, treba vašu podršku kako bi bila uspješna. Možete se odjaviti u bilo kojem trenutku.
CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

Keep Asia Bibi and her family safe and sound

TO: Imran Khan, Prime Minister of Pakistan.

CC: António Guterres, Secretary General of the United Nations; Donald Trump, President of the United States and Federica Mogherini, High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy.

Dear Mr. Khan,

The recent acquittal of Asia Bibi in the case of her unjust blasphemy conviction has encouraged the hearts of millions of people around the world. The perseverance of this Christian woman, who has been imprisoned for so many years, is an example to many believers.

But as you know, the worst is yet to come. Her and her family’s lives are in grave danger as the Tehreek-e-Labbaik party and its supporters are not willing to accept the court ruling.

Only you can ensure that Asia Bibi and her family are able to freely leave the country. Only you can ensure that the necessary security measures are taken to safeguard their lives until then.

Remember that there are millions of people counting on you, praying that you will do the right thing in this situation.

Please protect the lives of this Christian woman and her family. Step up and set an example for the entire world, especially the leaders in your region.

Thank you for your time.

S poštovanjem,
[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

147.083 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 200.000 potpisa.