Europskim institucijama i UN-u

Proglasite genocidom zločine "Islamske države"

222.500 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 500.000 potpisa.

Proglasite genocidom zločine "Islamske države"

Parlamentarna skupština vijeća Europe smatra kako je ISIS počinio genocid prema standardima međunarodnog prava..

Sad trebamo zahtijevati službeno priznanje i osudu institucija EU i Ujedinjenih naroda za genocid koji samozvana Islamska država čini nad kršćanima i drugim manjinama na Bliskom Istoku.

___________________________________________

Na teritorijima koje je okupirala tzv. Islamska država, tisuće kršćana i drugih manjina je ubijeno, a na stotine tisuća ih je prisiljeno napustiti svoje domove i svoje zemlje.

Vojnici „Islamske države“ počinili su i nastavljaju sa zvjerstvima protiv civila. Uništavaju kršćanske zajednice i kršćansko nasljeđe u samoj kolijevci kršćanstva. Ne progone samo kršćane već i druge zajednice, osobito Jazide.

Prije 20 godina, kršćani su predstavljali 20% iračkog stanovništva. Od tad, ih je većina protjerana ili ubijena. U Mosulu više nema kršćana. Preostali su postali žrtve čestih napada i prijetnja ubojstvom.

Mi ne želimo prešutno odobravati grozote svojom tišinom. Pozivamo vas da službeno zatražite priznavanje i osudu institucije EU i UN-a za genocid koji Islamska država trenutno provodi.

Potpisivanjem ove peticije, vaša će poruka stići do vođa i govornika različitih političkih grupa u Europskom Parlamentu.

„Genocid“ u međunarodnom zakonu ima točno određenu definiciju. On sadrži zločine „počinjene s namjerom uništenja, djelomično ili u cijelosti, nacionalne, etničke, rasne ili vjerske skupine. Specifična namjera potpunog ili djelomičnog uništavanja spomenutih skupina razlikuje genocid od pojma „zločin protiv čovječnosti“. Prema međunarodnom pravu za genocid su krivi ne samo oni koji su u njemu imali direktnog udjela već i svi odgovorni za izravno i javno poticanje na genocid te njegovo omogućavanje.

Priznavanje genocida državama i međunarodnoj zajednici obvezu djelovanja – obvezu da spriječi genocid koliko je god to moguće, da brani napadnute zajednice i da osudi i kazni one koji su odgovorni pred nacionalnim i međunarodnim sudovima. Priznavanje genocida je zbog toga temelji korak kako bi osigurali da međunarodna zajednica djeluje. Neke Vlade i parlamenti kao što je Litva su već prepoznali genocid. Došlo je vrijeme da EU i UN učine isto.

Genocid se događa pred našim očima. Kako ga možemo mirno gledati?

EU će o ovoj temi glasati 3. veljače 2016. Glasat će o nacrtu rezolucije: „Plansko krvoproliće religijskih manjina od strane „Islamske države“. Tijekom rasprave o ovom tekstu Visoka predstavnica Federica Mogherini odbila je koristiti pojam genocid. Tražite od europarlamentaraca da priznaju ovaj masakar kao genocid tijekom sljedećeg glasovanja.

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:
Vaše podatke obrađujemo u skladu s našim Pravilima o privatnosti i Uvjetima korištenja.CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

Proglasite genocid nad zločinima koje čini "Islamska država"

Na pažnju voditeljima i govornicima različitih političkih grupa pri Europskom Parlamentu:

Na temelju Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida i Rimskom statutu Međunarodnoga kaznenog suda tražim da službeno proglasite genocidom zločine koje je „Islamska država“ počinila protiv etničkih i religijskih manjina, osobito kršćana.

Također tražim od vas da poduzmete korake kako bi spriječili takve zločine i kaznili počinitelje i njihove pomagače gdje god bili.

S poštovanjem,
[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

222.500 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 500.000 potpisa.