PETICIJA HRVATSKOM SABORU

Odbacite nekompetentno i jednostrano Izvješće pučke pravobraniteljice!

8.019 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 10.000 potpisa.

Odbacite nekompetentno i jednostrano Izvješće pučke pravobraniteljice!

Vratite ugled i svrhu instituciji pučkog pravobranitelja! Odbacite nekompetentno i jednostrano Izvješće pravobraniteljice Lore Vidović za 2018. i razriješite je dužnosti

U Hrvatskoj se susrećemo s cenzurom, ismijavanjima i napadima na vjernike katolike.

Ismijava se njihove vjerske simbole. Osobe koje svjedoče svoju vjeru kao i svećenike te pripadnike katoličkih inicijativa i udruga se izvrgava podsmjehu a njihove se riječi izvlače iz konteksta i dovode do apsurda.

Na sve to pučka pravobraniteljica ne reagira. Upravo suprotno! Ona u tome sudjeluje. Svojim radom, godinama, kontinuirano dovodi u pitanje temeljne vjerske slobode katolika.

Sjetite se samo njene izjave, sredinom prošle godine, kada je rekla kako raspelo u školama diskriminira djecu i učitelje!

Tada smo svi skupa reagirali i uručili preko 10 000 potpisa peticije “Križ: simbol naše civilizacije i dio hrvatskog identiteta” uredu pravobraniteljice, a kasnije i Hrvatskom saboru kojem je ona odgovorna.

Ovih dana će naši zastupnici glasati o tome hoće li prihvatiti Izvješće pučke pravobraniteljice Lore Vidović i tako nastaviti podržavati njen rad ili će ga odbiti i i započeti s postupkom razrješenja zbog lošeg i pristranog obavljanja dužnosti.

Zato sad potpišite peticiju zastupnicima u Hrvatskom saboru i tražite da odbace jednostrano, ideološko izvješće pučke pravobraniteljice za 2018. i započnu postupak njenog razrješenja.

Uloga pučke pravobraniteljice je promicati i štititi ljudska prava i slobode međutim kad je u pitanju katolička povijest i identitet hrvatskog naroda, pravobraniteljica taj identitet želi prognati iz javnog prostora i ograničiti vjersku slobodu na privatnu sferu.

Iz Izvješća za 2018. je vidljivo kako pravobraniteljica:

• dovodi u pitanje temeljne vjerske slobode za katolike
  • zahtjeva ograničenje temeljnog ustavnog prava građana na referendum
  • zahtjeva ograničenje temeljnog ljudskog prava, prava na priziv savjesti
  • ne odnosi se prema žrtvama totalitarnih režima jednako
  • selektivno, neobjektivno i ideološki pristrano prikazuje zaprimljene  prijave
  • djeluje aktivistički u svrhu nametanja vlastitih ideoloških uvjerenja

Hrvatska treba pučkog pravobranitelja koji svoju poziciju neće iskorištavati u svrhu širenja vlastitih ideoloških uvjerenja već raditi na promicanju i zaštiti ljudskih prava i sloboda.

Zato smo za saborske zastupnike pripremili: osvrt na izvješće o radu pučke pravobraniteljice za 2018. zajedno s apelom za odbijanje izvješća.

Hrvatska Vlada je već ocijenila ovo izvješće kao površno izvješće koje teme bira arbitrarno a pravobraniteljici je prigovorila i “netočnost(i) i nekompetentnost pri čemu se”, kažu, “njezina izvješća ne temelje na pravilno utvrđenom činjeničnom stanju”.

Zato potpišite peticiju saborskim zastupnicima i tražite da odbace ovo jednostrano, ideološko izvješće pučke pravobraniteljice i započnu postupak razrješenja zbog povrede dužnosti.

Za više informacija:

Apel za odbijanje izvješća o radu pučke pravobraniteljice za 2018.

Izvješće pučke pravobraniteljica za 2018.

Petir: ‘Nasilni ulazak u crkvu uoči Uskrsa, nazivanje Isusa ‘židovskim zombijem’, nije sloboda medija već napad na vjerske slobode’

Babićeva blasfemična objava o Isusu: Evo tko je sve označio da mu se sviđa

Mišljenje Vlade RH: Izvješće pučke pravobraniteljice za 2018.

Izvješće Odbora za pravosuđe s rasprave o Izvješću pučke pravobraniteljice za 2018.

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:
Vaše podatke obrađujemo u skladu s našim Pravilima o privatnosti i Uvjetima korištenja.CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

Apel za odbijanje izvješća o radu pučke pravobraniteljice za 2018.

Poštovani,

obraćam vam se kao svojim predstavnicima u Saboru te tražim od Vas da odbacite Izvješće o radu pučke pravobraniteljice za 2018. godinu, budući da su u njemu doneseni proizvoljni i neutemeljeni zaključci suprotni naravi dužnosti i ovlastima pravobraniteljice.

Uloga pučke pravobraniteljice je promicati i štititi ljudska prava i slobode međutim iz Izvješća pučkog pravobranitelja za 2018. vidljivo je kako pravobraniteljica:

• dovodi u pitanje temeljne vjerske slobode za katolike
  • zahtjeva ograničenje temeljnog ljudskog prava, prava na priziv savjesti
  • ne odnosi se prema žrtvama totalitarnih režima jednako
  • selektivno, neobjektivno i ideološki pristrano prikazuje zaprimljene  prijave
  • zahtjeva ograničenje temeljnog ustavnog prava građana na referendum
  • djeluje aktivistički u svrhu nametanja vlastitih ideoloških uvjerenja

Iz osvrta na Izvješće pučke pravobraniteljice za 2018 vidljivo je kako Lora Vidović djeluje jednostrano, aktivistički prelazi svoje ovlasti i ne štiti jednako ljudska prava i ustavne vrijednosti svih građana RH.

Također pozivam vas da uzmete u obzir i suzdržane i negativne ocjene kojima su Vlada i Odbor za pravosuđe ocijenili ovo Izvješće.

Na temelju svega navedenog  pozivam vas da odbijete Izvješće pučkog pravobranitelja za 2018. godinu i pokrenete postupak razrješenja dužnosti pučkog pravobranitelja.

[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

8.019 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 10.000 potpisa.