DOSTA JEDNOUMLJA

Potpora ministru kulture dr.sc. Zlatku Hasanbegoviću

10.848 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 20.000 potpisa.

Potpora ministru kulture dr.sc. Zlatku Hasanbegoviću

Otkad je 21. siječnja mandatar Tihomir Orešković predstavio popis ministara ne stišavaju se reakcije na imenovanog ministra kulture dr. sc. Zlatka Hasanbegovića, povjesničara koji radi na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar.

Od prvog radnog dana, ministra Hasanbegovića napada se kao niti jednog ministra u Hrvatskoj do sad. I to od udruga i građana koji se koje se, kažu, bave ljudskim i građanskim pravima.
Ministrova izjava o antifašizmu izrečena u emisiji Otvoreno 2013. izokrenuta je i krivo interpertirana te je pokrenuta neviđena medijska hajka (kako biste se sami uvjerili u to, cijelu snimku ministrove izjave možete pogledati OVDJE). Nakon toga je na zgradi Ministarstva kulture u Runjaninovoj ulici u Zagrebu ispod službene ploče ove institucije osvanuo i natpis "Ministarstvo nastave/narodne prosvjete", što je kompilacija dvaju naziva za ministarstvo koje je pokrivalo sektor kulture u vrijeme NDH, a čiji je ministar jedno vrijeme bio i Mile Budak. Uz fotografije je odaslana i poruka: "Uzrujana građevina Ministarstva kulture Republike Hrvatske poručuje mandataru i budućem premijeru Timu Oreškoviću da ne želi postati građevina tzv. NDH."

Prvog radnog dana na ulazu u Ministarstvo kulture ministra je dočekao lijes i cvijeće kojom je poslala jasna poruka kako predstavnici prosvjeda Ministarstvo smatraju mrtvim. Iako je dr. Hasanbegović postao ministar u zakonski izabranoj vladi, od prvoga dana ga napadaju udruge i pojedinci koji se godinama financiraju iz proračuna RH te primaju velike donacija nekih veleposlanstava kako bi se bavili zaštitom manjina i građanskih prava, a umjesto toga oni koriste taj novac da šire netrpeljivost prema ministru Hasanbegoviću – između ostalog i zato što je islamske vjeroispovjesti i automatski ga proglašavaju nacionalsocijalistom.

Ovo se osobito u javnosti pokazalo, sada, nakon što je ministar Hasanbegović razriješio dužnosti članove Stručnoga povjerenstva za neprofitne medije postupivši u skladu sa svojim ovlastima.
Navedeno je Povjerenstvo u 4 godine dodijelilo desetke milijuna kuna 20-ak medija lijevo-liberalnih udruga, i to prema vrlo proizvoljnim i neprofesionalnim kriterijima natječaja i na temelju procjene Stručnog povjerenstva koje je bilo interesno i profesionalno povezano s portalima koje je preporučivalo.

Zastrašuje činjenica da su predstavnici udruga koje se bave ljudskim i građanskim pravima u ponedjeljak navečer na Markovom trgu, nakon ove odluke, prosvjedujući protiv aktualne vlade, stali i iza islamofobnog transparenta organizatora skupa, Radničke fronte. Na transparentu je stajalo: ‘IZDAJA je kad handžar divizija vodi kulturu'”. Ovakvo širenje netrpeljivosti prema ministru Hasanbegoviću – zato što je islamske vjeroispovijesti i automatsko proglašavanje nacionalsocijalistom je nedopustivo.

Potpišite peticiju i krenite u obranu prava na slobodu vjeroispovijesti i spriječite ovakvo skandalozno napadanje legitimno odabranog ministra. Pošaljite poruku premijeru Oreškoviću da ne podlegne pritiscima i omogući ministru kulture da obavlja svoj posao.

Hasanbegović: Povjerenstvo primjer ideološke uskogrudnosti i sektaštva

Hasanbegović: na Odboru ću ponoviti razloge za razrješenje Povjerenstva

Hasanbegović: Osobno ću preuzeti praćenje ostvarivanja programa i trošenja sredstava

Dr. sc. Dražen Kušen: Protest protiv Hasanbegovića utemeljen je u ideološkom i svjetonazorskom, a ne u stručno argumentiranom razlogu

(FOTO) Urša Raukar predala Vladi apel za smjenom ministra Hasanbegovića

Pročitajte pismo potpore akademske zajednice ministru Hasanbegoviću i tko je sve potpisao

Dojenčad prošle vlasti, nakon gubitka “sise” buči, organizira sačekušu novom ministru kulture, hukće mu i naziva ga Goebbelsom prije nego što je donio ikakvu odluku

Hasanbegović: Legitimno je prosvjedovati, ali moja ostavka nije na dnevnom redu

Kusić: Hasanbegović me impresionirao; Prgomet: Ovo je kulturna revolucija

Ministarstvo kulture: Ministar razriješio članove povjerenstva za neprofitne medije u skladu s ovlastima

(FOTO) Prosvjednici na Trgu sv. Marka napali ministra Hasanbegovića zato što je musliman

Predstavnici udruga koje dobivaju novac za zaštitu manjina – šire islamofobiju i izjednačavaju manjinsku vjeroispovijed s nacionalsocijalizmom

Sada potpišite peticiju!

Molimo vas, izaberite jednu od ponuđenih opcija:
Vaše podatke obrađujemo u skladu s našim Pravilima o privatnosti i Uvjetima korištenja.CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

Ocjenjujete rad prema rezultatima, a ne prema predrasudama

Poštovani g. Orešković,

ovim putem vas pozivamo da, unatoč brojnim pritiscima i napadima ideoloških inicijativa, pružite potporu Ministru kulture dr. Zlatku Hasanbegoviću.

Smatramo i vjerujemo da kulturu treba očuvati od svake one ideologije i zastranjenja koja na bilo koji način uspostavlja režim jednoumlja i ograničenosti.

U protekle 4 godine ministarstvo kulutre je na netransparentan te vrlo proizvoljan i neprofesionalan način dodjeljivalo raspoloživa sredstva te kulturu jednosmjerno usmjeravalo u  liberalno-lijevi svjetonazor. Povezati kulturu samo s jednim sjevetonazorom i promicati ga kao njegovo utočište je nedopustivo.

Stoga vas ja, dolje potpisan/a molim da podržite rad ministra Hasanbegovića i svojom mu podrškom omogućite obavljanje njegove ministarske službe te da potičete javnost i službu da njegov rad ocjenjuje prema rezultatima, a ne prema predrasudama.

Svako dobro i sve najbolje u radu koji je pred vama,

S poštovanjem,
[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

10.848 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 20.000 potpisa.