Üzenet az UNICEF-nek

0200 000
  128 438

128 438 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 200 000 aláírást.

A gyermekeknek nem azonos nemű “szülőkre” van szükségük

Nemrégiben az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) hivatalos állásfoglalást adott ki a “szexuális orientációról és nemi identitásról” (“Eliminating discrimination against children and parents based on sexual orientation and/or gender identity”), amelyben hivatalosan támogatja az azonos nemű párok "szülőként" való elismerését, továbbá sürgeti az olyan törvények eltörlését, amelyek megakadályozzák a homoszexalitás megismerését a gyermekek körében. Emellett a gyermekek jogainak és érdekeinek “védelmében” támogatja a “társadalmi normák megváltoztatását” a homoszexuális viselkedéssel kapcsolatosan. Ennek érdekében hatalmas anyagi forrásokat használnak fel és latba vetik nemzetközi befolyásukat. Kérjük, írja alá petíciónkat, hogy megállítsuk ezt a folyamatot!
Az állásfoglalásban az UNICEF kitér arra, hogy munkája során a “Gyermek jogairól szóló egyezmény vezérli, arra törekszik, hogy a gyermek jogait a gyermekekkel szembeni viselkedésmód hosszútávú etikai alapelveként és nemzetközi irányvonalaként határozza meg”.
Ám az állásfoglalás szöges ellentétben áll mindezekkel: olyan fogalmakat és álláspontokat mutat be, amelyeknek nincs valós alapja a nemzetközi egyezményekben, távol állnak az etikai alapelvektől és a nemzetközi irányvonalaktól, mi több, a gyermek jogait és valós érdekeit ássák alá.
A jelentés 2. oldalán kifejti a “szexuális orientáció”, “nemi identitás” és “LMBT” fogalmakat. Ezen fogalmakat nem definiálják, de még csak meg sem említik a nemzetközi emberi jogi vagy gyermekjogi dokumentumok. Számos ENSZ tagállam egyértelműen elutasította korábban ezen fogalmak használatát a nemzetközi jog terén. Az UNICEF nem kapott felhatalmazást arra, hogy bevezesse ezeket az új fogalmakat a nemzetközi gyakorlatba.
A 4. oldalon ez áll: “A UNICEF támogatja olyan törvények életbe lépését, amelyek biztosítják az LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) párok és gyermekeik családi kapcsolatának jogi elismerését”.  A dokumentum máshol is utal az “LMBT szülőségre”, amely ellentétben áll a nemzetközi egyezményekkel, mint például az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának fogalmaival.
Az azonos nemű párok “szülőségének” előmozdítását nem támasztják alá a nemzetközi dokumentumok, az UNICEF nem védi ezzel a lépéssel a gyermek jogait és túllépi hatáskörét.
Az UNICEF nem egy anyagilag független szervezet. AZ ENSZ egyik szakosított szerve, melyet többnyire a tagállamok finanszíroznak – az adófizetők pénzéből.  2013-ban az UNICEF bevételének 60%-a származott a  kormányoktól, azaz az adófizetőktől (Magyarország 776 651 USD-ral, megközelítőleg 174 millió forinttal támogatta a tevékenységét).
Kérjük az UNICEF-et, hogy ne lépje túl a hatáskörét és vonja vissza az állásfoglalást, továbbá kérjük a kormányt, hogy fontolja meg az UNICEF támogatását, amíg ezt az irányt követi.
A gyermekeknek apára és anyára van szükségük, nem azonos nemű “szülőkre”.

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Az Ön adatait az Adatvédelmi irányelvek és Felhasználási feltételek szerint dolgozzuk fel.Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

A gyermekeknek nem azonos nemű “szülőkre” van szükségük

A közelmúltban jelent meg az UNICEF állásfoglalása a “szexuális orientációról és nemi identitásról”, amely az azonos nemű párok "szülőként" való jogi elismerését fejtegeti és a homoszexualitással kapcsolatos társadalmi normák megváltoztatását sürgeti. Mindez túlmutat a nemzetközi szervezet hatáskörén.
“Szexuális orientációt” és egyéb vitatható fogalmakat használ, melyeknek nincs alapja a nemzetközi egyezményekben;
hivatalosan támogatja az azonos nemű párok (szülőként történő) jogi elismerését szemben a nemzetközi normákkal és hazánk Alaptörvényével;
a “társadalmi normák” megváltoztatását sürgeti az erkölcsi szempontból érzékenynek számító szexuális viselkedés területén.
Alaptörvényünk és az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 16. cikke alapján “a család a társadalom alapegysége”, amely egy férfi és egy nő életközösségéből születik. Ez a modell szolgálja leginkább a gyermek harmonikus fejlődését.
Az azonos nemű párok “szülőként” történő elismerése nem szolgálja a gyermek érdekeit.
Ennek támogatása egyben nyilvánvaló túllépése az UNICEF nemzetközi forrásainak és hatáskörének. Az UNICEF tevékenységét többnyire az adófizetők pénzéből finanszírozza a kormányokon keresztül. Az UNICEF-nek az éhező gyermekek megfelelő  élelmezéséről,  a nélkülözők orvosi ellátásáról és alapszintű oktatásáról, nem pedig az azonos nemű “szülőkről” kell gondoskodnia.
Kérjük ezért
az UNICEF-et, hogy hagyjon fel a nemzetközi közösségtől kapott forrásainak és helyzetének ilyen irányú felhasználásával és vonja vissza a fent említett állásfoglalását; és
a kormányt, hogy tegyen lépéseket az állásfoglalás visszavonása érdekében, egyben fontolja meg az UNICEF anyagi támogatását, mindaddig, míg ez dokumentum visszavonásra nem kerül.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]