Lámpát Nagyárpádnak!

A petíció címzettje: Pécs MJV Önkormányzata, Magyar Közút Nonprofit Zrt.

525

525 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 1 000 aláírást.

Lámpát Nagyárpádnak!

A Kanizsai Dorottya út és a Kemény Zsigmond kereszteződése veszélyes, beláthatatlan. Évente több baleset történik itt, a Közútkezelő mégis csak sárga villogók kihelyezésében, tájékoztató kijelzőben és sebességkorlátozásban látja a megoldást. Ezzel a forgalmat tovább lassították, de a reggeli és délutáni csúcs alatti dugók nem szűntek meg. Nagyárpád fejlődik, egyre többen, egyre több autóval mennének reggel munkába, este haza, mind ezen a kereszteződésen haladnak keresztül. A Kanizsai Dorottya út (57-es) kamionokkal, teherautókkal, nyár elején és végén traktorokkal terhelt, a Kemény Zsigmondon az itt lakó kisgyermekes családok autói mellett helyi járatú busz is közlekedik.

A helyszín: https://bit.ly/2F8SqMh

A megoldás: Lámpát Nagyárpádnak!

Egy közlekedési lámpa felszerelése gyorsítaná a forgalmat, növelné a Kemény Zsigmond utca áteresztőképességét, javítaná a 42-es járat csúcsidei menetidejét, növelné a csomópont biztonságát.
Az ideális megoldás egy körforgalom lenne, ami hosszú távon tudná biztosítani mind az 57-es út, mind a növekvő nagyárpádi forgalom problémamentes áthaladását. A közeli távhővezetékek miatt azonban a körforgalom megépítése bonyolult, költségigényes. A biztonságos és hatékony közlekedésért viszont valamit tenni kell.

This petition has been created by a citizen or association not affiliated with CitizenGO. CitizenGO is not responsible for its contents.

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Az Ön adatait az Adatvédelmi irányelvek és Felhasználási feltételek szerint dolgozzuk fel.Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

A petíció címzettje: Pécs MJV Önkormányzata, Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]