Területi autonómiát Székelyföldnek

A petíció címzettje: Románia kormányának, parlamentjének és nemzetközi fórumoknak

Területi autonómiát Székelyföldnek

4 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 100 aláírást.

Területi autonómiát Székelyföldnek

A közösség megvédi Székelyföld Autonómia Statútumát!

2017. december 22-én harmadik alkalommal került a parlament elé Székelyföld Autonómia Statútuma. A román törvényhozás a tervezetet 2018 tavaszán elutasította. Az elutasítás alapja a román parlament Törvényhozási Tanácsnak 123/2018.02.23 számú véleményezése, amely számos tévedést, valótlan állítást és az európai értékrendtől idegen értelmezést tartalmaz. Ez a véleményezés, amelyre a parlament mindkét házának szakbizottságai az elutasító érvrendszerüket felépítették, és amely összhangban van a kormány, a Képviselőház valamint a Szenátus plénumának elutasításával, a román állam hivatalos álláspontjának tekinthető.
A Székely Nemzeti Tanács úgy tekinti, hogy a román állam elutasításával szemben a cáfolat joga az egész székely közösséget megilleti, ezért a Törvényhozási Tanács érveinek tételes cáfolatát közvitára bocsájtotta, a mai naptól pedig megkezdi az aláírások, kiegészítő javaslatok, észrevételek összegyűjtését.
Kérjük a székelyeket, az erdélyi magyarokat, hogy aláírásukkal támogassák a román állam érvelésének cáfolatát, amely itt olvasható. Észrevételeiket az alábbi címre továbbítsák: .
A Székely Nemzeti Tanács által véglegesített álláspontot, a támogató aláírásokkal együtt továbbítani fogjuk Románia kormányának és parlamentjének, és tájékoztatásul el fogjuk juttatni a nemzetközi közösség különböző fórumainak.
A dokumentumot, melyet Izsák Balázs SZNT elnök jegyzett kézjegyével, aláírta még: Ferencz Csaba, Tulit Attila, Gazda József, Csinta Samu, Imreh Ödön, Vass Imre, Thamó Csaba, Szabó Miklós, a Székely Nemzeti Tanács alelnökei, valamint László György, Albert Mátyás jegyzők, s Dónáth Árpád, Gazda Zoltán, Ferencz Botond széki elnökök is. Kézjegyével csatlakozott nyomban Tőkés László, az EMNT elnöke EP képviselő, Kincses Előd ügyvéd, Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő, Szilágyi Zsolt, az EMNP elnöke.
Támogassa aláírásával a székelység jogos követelését!

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelősséget a petíció tartalmáért.

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Az Ön adatait az Adatvédelmi irányelvek és Felhasználási feltételek szerint dolgozzuk fel.Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]

Írja alá most

4 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 100 aláírást.