A magyar családvédelem erőteljesebben jelenjen meg az EU-ban és az ENSZ-ben

A petíció címzettje: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

05 000
  4 354

4 354 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 5 000 aláírást.

A magyar családvédelem erőteljesebben jelenjen meg az EU-ban és az ENSZ-ben

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében meghirdette a családvédelmi akciótervet, amellyel tovább erősödik hazánkban a családok anyagi támogatása. De mennyiben jelenik meg ez a fajta családbarát hozzáállás az európai képviselőink szavazataiban vagy az ENSZ képviseleteinken? Sikerül-e a következő európai parlamenti ciklusban erőteljesebben fellépni, hogy ne sodorjon el minket is a gender ideológia mindent elsöprő hulláma?

Fontos, hogy a házasság és a család védelme megjelenjen az európai és más nemzetközi fórumokon is. Az Európai Unió tagállamaként feladatunk, hogy példát mutassunk a házasság és család intézményének megerősítésében más országoknak is, hiszen minden társadalom alapvető egysége a család, a család alapja pedig a férfi és a nő közötti életszövetség. Ez nem hungarikum, a természet rendje mindenhol érvényes, még ha nem is vesznek róla tudomást.

Az Európai Unió individualista szemléletű, a tagállami hatásköröket semmibe vevő döntéshozói olyan kultúrát ültetnek el a kontinensünkön, mely a házasság erődítményének lerombolását és a család intézményének fellazítását célozza. Az Európai Bizottság alelnöke, Franz Timmermans kiterjesztené az azonos neműek házasságának elfogadását minden tagállamra, az Európai Parlament képviselői melegpárti csoportosulásba tömörülnek, az Európai Bíróság főtanácsnoka pedig „elavultnak” tartja az egy férfi és egy nő szövetségén alapuló házasságot. Az európai parlamenti képviselőink a család értékének prioritását, egyfajta „family mainstream-et” kellene, hogy képviseljenek. Az utóbbi években nem minden döntésben jelent meg az itthon egyre erősödő családközpontú politikai hozzáállás, ahogyan a szavaztok is mutatják. Előfordul, hogy képviselőink fontos szavazásokon nem jelennek meg, vagy, ha ott is vannak, nem szavaznak, esetleg nem a magyar családpolitika irányvonalával egyezően szavaznak.

Küldje el Ön is levelünket Orbán Viktor miniszterelnöknek és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, amiben együtt kérjük, hogy a következő parlamenti ciklus képviselői fokozott figyelemmel kövessék a család és a házasság intézményét érintő kérdéseket és képviseljék az Unióban és az ENSZ-ben az itthon természetesnek gondolt értékeket! Továbbá fogjanak össze olyan uniós tagállamokkal, melyek szintén alkotmányos szinten védik a házasságot!

Az Egyesült Nemzetek Szervezetében (ENSZ) hazánk többnyire az Európai Unióval együtt szavaz. Fontos, hogy a tagállami hatáskörbe tartozó kérdésekben (házasság, család, születendő élet) saját nemzeti értékeinket követve, és ne az EU úthengerének megadva szavazzanak delegációink. Itt kiemelten fontos a gender fogalom tisztázása, ami a magyaroknak főképp még mindig kizárólag a férfira és a nőre utal, de amint kitesszük a lábunkat az országból, már a sokféle nemi identitást takarja. Nyomatékosan kérjük, hogy a definíciókat egyértelműsítsék, öntsenek tiszta vizet a pohárba, ha genderről, nemi identitásról vagy szexuális és reproduktív egészségről és jogokról van szó!

Nemcsak a magyaroknak, de egész Európának szüksége van bátor, életigenlő és családbarát döntésekre. A petíció aláírásával Ön is elküldi véleményét a miniszterelnöknek és a külgazdasági és külügyminiszternek. Ha szeretne a levélhez kapcsolódó fejleményekről tudni, iratkozzon fel hírlevelünkre az aláírás feletti körre kattintva!

Hivatkozások:

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelősséget a petíció tartalmáért.

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Az Ön adatait az Adatvédelmi irányelvek és Felhasználási feltételek szerint dolgozzuk fel.Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr!

Köszönjük erőteljes fellépésüket a családok védelmében és megerősítésében! Hazánkban az emberek érzik, hogy az ország vezetői a családot és a házasság intézményét prioritásnak tekintik, és lépéseket tesznek a demográfiai tél tavasszá fordításában.

A házasság és a család védelme meg kell, hogy jelenjen az európai és más nemzetközi fórumokon is. Az Európai Unió tagállamaként feladatunk, hogy példát mutassunk a házasság és család intézményének megerősítésében más országoknak is, hiszen minden társadalom alapvető egysége a család, a család alapja pedig a férfi és a nő közötti életszövetség. Ez nem hungarikum, a természet rendje mindenhol érvényes, még ha nem is vesznek róla tudomást.

Az Európai Unió individualista szemléletű, a tagállami hatásköröket semmibe vevő döntéshozói olyan kultúrát ültetnek el a kontinensünkön, mely a házasság erődítményének lerombolását és a család intézményének fellazítását célozza. Az Európai Bizottság alelnöke, Franz Timmermans kiterjesztené az azonos neműek házasságának elfogadását minden tagállamra, az Európai Parlament képviselői melegpárti csoportosulásba tömörülnek, az Európai Bíróság főtanácsnoka pedig „elavultnak” tartja az egy férfi és egy nő szövetségén alapuló házasságot.

Az európai parlamenti képviselőink a család értékének prioritását, egyfajta „family mainstream-et” kellene, hogy képviseljenek. Az utóbbi években nem minden döntésben jelent meg az itthon egyre erősödő családközpontú politikai hozzáállás, ahogyan a szavazatok is mutatják. Előfordul, hogy képviselőink fontos szavazásokon nem jelennek meg, vagy, ha ott is vannak, nem szavaznak, esetleg nem a magyar családpolitika irányvonalával egyezően szavaznak. Kérjük, hogy a következő parlamenti ciklus képviselői fokozott figyelemmel kövessék a család és a házasság intézményét érintő kérdéseket és képviseljék az itthon természetesnek gondolt értékeket! Továbbá ösztönözzük őket, hogy fogjanak össze olyan uniós tagállamokkal, melyek szintén alkotmányos szinten védik a családot és a házasságot, hogy az EU ne léphesse túl hatáskörét ezeken a területeken!

Az Egyesült Nemzetek Szervezetében (ENSZ) hazánk többnyire az Európai Unióval együtt szavaz. Kérjük, hogy a tagállami hatáskörbe tartozó kérdésekben (házasság, család, születendő élet) saját nemzeti értékeinket követve, és ne az EU úthengerének megadva magunkat szavazzanak delegációink! Itt kiemelten fontos a gender fogalom tisztázása, ami hazánkban még főképp a férfira és a nőre utal, de amint kitesszük a lábunkat az országból, már a sokféle nemi identitást takarja. Nyomatékosan kérjük, hogy a definíciókat egyértelműsítsék, öntsenek tiszta vizet a pohárba, ha genderről, nemi identitásról vagy szexuális és reproduktív egészségről és reproduktív jogokról van szó!

Nemcsak a magyaroknak, de egész Európának szüksége van a bátor, életigenlő és családbarát döntésekre, határozott vezetésre.

Munkájukhoz sok erőt kívánunk!
Üdvözlettel:
[az Ön neve]