Március 1-én nyissanak ki a középiskolák, a gyermekeink kapják vissza rendes életüket!

A petíció címzettje: Orbán Viktor miniszterelnök úr

231 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 500 aláírást.

Gyermekeink lassan egy éve nem kaphatják meg azt, amire legjobban szükségük van az életben: nem tanulhatnak megfelelő módon, el vannak vágva társas kapcsolataiktól, megszokott életüktől, és ami a legrosszabb: naphosszat a számítógép előtt ülnek kitéve az internet, a digitális világ csapdáinak és hosszútávú függőséget okozó hatásainak.

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelősséget a petíció tartalmáért.

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:

A petíció címzettje: Orbán Viktor miniszterelnök úr

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Középiskolás gyermekeink mentális egészsége érdekében fordulunk Önhöz.

Célunk, hogy Magyarországon a világban zajló eseményektől függetlenül kinyissanak a középiskolák, - és lehetőség szerint az egyetemek is-, és gyermekeink újra rendes körülmények között tanulhassanak.

Meggyőződésünk, hogy a digitális oktatás, mely ugyan megfeszített munkát kíván a pedagógusoktól, nem elfogadható alternatívája a hagyományos iskolába járásnak.

Gyermekeink lassan egy éve nem kaphatják meg azt, amire legjobban szükségük van: nem tanulhatnak megfelelő módon, el vannak vágva társas kapcsolataiktól, megszokott életüktől, és ami a legrosszabb: naphosszat a számítógép előtt ülnek kitéve az internet, a digitális világ csapdáinak és hosszútávú függőséget okozó hatásainak.

Nem szeretnénk ezt tovább tétlenül nézni szülőkként!!

Tisztelettel kérjük Önt, aki szintén szülő, hogy érezze át a fiatalok helyzetét, és tegyen lépéseket annak érdekében, hogy március 1-jén kinyithassanak az iskolák!

Kérjük azt is, hogy az Oktatási Hivatal biztosítson lehetőséget a tanév hátralévő részében, hogy a diákok bepótolhassák az elmaradt közösségi programokat, és fejlődhessenek pszichésen, szociálisan életkoruknak megfelelően, az online helyett a való életben.

Magyarország 2011-ben elfogadott Alaptörvényének nemzeti hitvallásában – talán a világon egyedülálló módon- ez áll a fiatalokkal kapcsolatban:

„Felelősséget viselünk utódainkért, ezért anyagi, szellemi és természeti erőforrásaink gondos használatával védelmezzük az utánunk jövő nemzedékek életfeltételeit. ……Bízunk a közösen alakított jövőben, a fiatal nemzedékek elhivatottságában. Hisszük, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelkierejükkel ismét naggyá teszik Magyarországot.”

Kérjük Önt, hogy az alaptörvény szellemiségével összhangban álljon ki a felnövekvő fiatal nemzedék védelmében!

Tisztelettel:

[az Ön neve]

Írja alá most

231 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 500 aláírást.