A Legméltóságosabb Oltáriszentség védelmében

A petíció címzettje: MÁRIA ORSZÁGA RÓMAI KATOLIKUS MAGYAR HÍVEIÉRT FELELŐS MINDEN EGYES MEGYÉSFŐPÁSZTORA

A Legméltóságosabb Oltáriszentség védelmében

611 aláírás. A következő cél: 1 000!

Kérelmünk vegyes fogadtatásban részesült mind a főpásztorok, mind a hívek részéről. Ezért Isten nevében cselekvésre hívunk minden kedves római katolikus magyar testvért: a Nagycsütörtökön Csíksomlyó Nemzeti Szentélyében fogant levelünk továbbításával és petíciónk aláírásával kérje a saját püspökétől, hogy egyházmegyéjében rendelje el a nyelvre-áldoztatás hagyományos módját, megtiltva a szentség-gyalázások nagy kockázatával járó méltatlan kézbe-áldoztatást, a saját plébánosától pedig kérje, hogy ismertesse híveivel az elrendelt helyes szentáldozás módját!

A továbbítandó levelünk és a címlista elérhető az alábbi linken:

Kérjük és reméljük, hogy 2022 Pünkösd-szombatján Csíksomlyóra zarándokolva minél többen hálát adhassunk: kérésünk meghallgatásra talál, aminek köszönhetően az Oltáriszentséget méltóbb bánásmód övezi, és inkább megelőzhetőek a tragikus szentség-gyalázások lehetőségei.

Köszönet illeti azt a megyésfőpásztort, aki a Kérelemre személyes levelet írt nekünk, de azt is, aki általános helynöke által válaszolt. Nem utolsósorban köszönet illeti a Kérelmünket aláírásaikkal támogató több száz testvérünket. Örvendetes, hogy az egyházmegyék többségében legalább az állami korlátozó rendelkezések feloldása után engedélyezték a hagyományos nyelvre-áldozást. Istennek hála vannak olyan egyházmegyék is, ahol a megyésfőpásztori körlevelekben előtérbe helyezték a hagyományos nyelvre-áldoztatást. Végül, de nem utolsósorban vannak olyan plébánosok, akik nem ismertették az örvendetes megyésfőpásztori rendelkezéseket!

Mindent egybevetve, a magyar hívek sokasága továbbra is kézbe áldozik, és sajnos van olyan egyházmegye, amely elöljárója továbbra is fenntartja a kézbe-áldoztatás kényszerét. Ha már az ellenség így kelepcébe csalta a híveket, abból csak Isten különleges segítségével szabadulhatnak ki, feltéve, ha egyáltalán tudják, hogy csapdába estek. Leírni is alig lehet, hogy a kézbe-áldoztatáskor a Szentostya földre kerülő kisebb-nagyobb részecskéit lábbal tiporják. A padlót felmossák, a szőnyeget kirázzák vagy felporszívózzák. Krisztus Szent Testét a felmosóvízzel félreeső helyre öntik, vagy a porba keveredve a szemétbe dobják. Erre nem lehet egyháztörténelmi érveket felhozni!

Kérésünk elsődleges célja nem a püspökök meggyőzése, még kevésbé nyomást gyakorolni rájuk, hanem a „mindent megtenni ami megtehető” módján a Szent Pál-féle futás a cél felé, tudva, hogy a célba érkezés az Úré! Elégséges erkölcsi nyomás annak ténye, hogy a szentségi-liturgikus korlátozások elrendelését a covid19-pszichózis váltotta ki, amelyért felelős cselekedeteket elítélték az orvostudomány, a társadalomtudomány és az erkölcsteológia mérlegei egyaránt emberiség elleni súlyos bűnökként.

A lelkiismeret-vizsgálat és bűnbánat ösztönzéseinek most még öntudatosabban kell engedelmeskedni, de sokakban továbbra is az eszelős közönytől az apokaliptikus rettegésig értelmes hitet nélkülöző magatartásmódok uralkodnak. „A kézbe-áldoztatás modernista gyakorlata nem felel meg az evangéliumnak, nem azonos az ősegyház gyakorlatával, nem vezethető le a katolikus hagyományból, nem írja elő a II. vatikáni zsinat, hanem ihletője a Szent Eucharisztia katolikus tanát ellenző protestáns úrvacsoraosztás. A térdelve és nyelvre-áldozás a hódolattal teljes vétel módja, amely egyszerre valósítja meg az Oltáriszentség imádatát és gondos védelmét.” (V. ö.: Mons. Athanasius Schneider püspök Dominus Est és Corpus Christi c. könyvei.)

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelősséget a petíció tartalmáért.

611 aláírás. A következő cél: 1 000!

Aláírás

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Adatait adatvédelmi szabályzatunknak és felhasználási feltételeinknek megfelelően használjuk

A kérelem rövid kivonata:

Az Örök Isten, a Katolikus Anyaszentegyház és Szűz Mária Népe iránti felelős szeretettel ezúton alázattal kérjük, hogy a joghatósága területén főpásztorként mihamarabb rendelkezzen a koronavírus járvány okán elrendelt kézbe-áldoztatás kényszerének megszüntetéséről.

Továbbá kérjük, hogy hozzon határozatot a Szent Eucharisztia hagyományhű, méltó kiszolgáltatásáról, hogy az imádattal teljes legyen, és el lehessen kerülni minden visszaélést, amelyeket mi, templomba járó hívők naponta nagy fájdalommal tapasztalunk.

A válságos állapotban szenvedő Egyházunk, és a járványtól és háborútól fenyegetett világ egyetlen mentsvára az Eucharisztikus Krisztus. A hitehagyásnak, az istentelenségnek és a Sátán bontakozó kultuszának eme szörnyű óráiban nem győzzük elégszer megvallani, hogy egyedül Krisztus az Úr és Király mindenek fölött. Az ördögi kísértések, a világ csábításai és a rosszra hajló gyönge természet miatt a megmenekülésünk csakis a szentségtörés bűnének való ellentmondás, az Úr imádatának a megújítása és a szentségi élet újjáélesztése által lehetséges!

A Legméltóságosabb Oltáriszentség védelmében, a magyar hívekért felelős római katolikus megyésfőpásztorok részére 2022 Hamvazószerdáján, Boros Béla, Ferencz János és Orbán László kezdeményezők által írott Kérelem tartalmával egyetértőket tisztelettel kérjük a petíciónk aláírására és terjesztésére.

A Kérelem teljes szövege elérhető az alábbi linken:

Tájékoztatásként csupán a magyar(országi) bíboros prímásnak címzett példányt tesszük közzé, tekintettel, hogy Mária Országa római katolikus magyar híveiért felelős minden egyes megyésfőpásztorának azonos Kérelem küldetett, amelyek a címzetteknek megfelelően csupán az I. oldalakon különböznek.

Ferencz János

megbízott feladó

[az Ön neve]

A kérelem rövid kivonata:

A Kérelem teljes szövege elérhető az alábbi linken:

Ferencz János

megbízott feladó