Mi is a Názáreti követői vagyunk!

#WeAreN2015

Mi is a Názáreti követői vagyunk!

137 467 aláírás. A következő cél: 200 000!

Április 2-án legalább 147 halálos áldozatot követelt egy iszlám fundamentalista csoport terrortámadása az egyik kenyai egyetemen. A gyilkosok azonnal kivégezték a keresztényeket, a muzulmánokat életben hagyták.

Ez csak a legutóbbi tragédia azok sorában, melyek keresztény áldozatokat követeltek olyan országokban, mint Nigéria, Pakisztán, Líbia, Szíria és Irak. Miközben mi itt Európában csendesen éljük mindennapjainkat, Afrikában és Ázsiában keresztények milliói szenvednek a brutális erőszaktól, az üldöztetéstől, a jogi és társadalmi kirekesztéstől. A helyzet egyre elviselhetetlenebb. Az Iszlám Állam által elkövetett atrocitások okán Silvano Tomasi érsek (a Szentszék állandó megfigyelője az ENSZ genfi székhelyén) támogatja az ENSZ által irányított fegyveres beavatkozást az Iszlám Állam uralma alatt álló területeken.

Az embert próbáló szörnyűségek közt is megszólal a remény hangja. Asia Bibit, a keresztény hitű kétgyermekes anyát igazságtalanul ítélték halálra Pakisztánban. A börtöncellájából – ahol az ítélet végrehajtását várja – így írt a húsvéti levelében: „A Húsvét Jézus Krisztusra emlékeztet minket, aki példát mutat a békéről és megbocsátásról. Mindannyiunknak meg kell ismernie a tanítását, és a keresztre feszített Krisztus értünk hozott áldozatát. Jézus megbocsátott azoknak, akik ezt tették vele. Ezen a különleges napon kérem a Pakisztánban élő keresztényeket, hogy imádkozzanak a békéért.”

A Szentatya húsvéthétfőn felhívta a figyelmet, hogy a keresztények az egész világon üldözést szenvednek és bűncselekmény áldozataivá válnak a hitük miatt. Ferenc pápa a minap, a Shalom katolikus közösséghez így szólt: „Mindannyiunk feladata, hogy továbbhaladjon az ima, a mélyen átélt ima spirituális útján; részt vegyen és kézzelfogható segítséget nyújtson testvéreink védelmében, akiket üldöznek, száműzetésbe kényszerítenek, megölnek és lefejeznek. Ők a mártírjaink ma, és sokan vannak. Többen mint az első századokban.” Majd folytatta: „Remélem, hogy a nemzetközi közösség nem fordítja el tekintetét.”

Mi se fordítsuk el tekintetünket!

A CitizenGO 2013 októberi megalakulása óta több kampányt indított már az üldözött keresztények védelmében. A világon több százezren írták például Meriam vagy Asia Bibi kiszabadításáért indított petíciónkat.

Most ennél többet szeretnénk:

Április17-19-ig Madridban nemzetközi konferenciát szervezünk, melynek témája a keresztényüldözés. Jelen lesz több vallási vezető különböző keresztény felekezetekből Szíriából, Nigériából, Irakból, Egyiptomból és Libanonból, valamint az a néhány lány, akik szerencsésen megmenekültek, miután elrabolták őket a Boko Haram terroristái. Szeretnénk hangot adni a keresztények szenvedéseinek ezeken a tanúkon keresztül.

Ezen a levélen keresztül kimutathatja szolidaritását az üldözött keresztényekkel. Az üzenetet a konferencián átadjuk a keresztények képviselőinek.

137 467 aláírás. A következő cél: 200 000!

Aláírás

Írja alá most

Add a personal message to the email
Kérjük, válasszon egy opciót:
Adatait adatvédelmi szabályzatunknak és felhasználási feltételeinknek megfelelően használjuk

Én is a Názáreti követője vagyok

Tisztelt keresztény közösségek képviselői!

Együttérzésemről szeretném biztosítani Önöket, és az Önök által képviselt üldöztetést szenvedő keresztény közösségeket.

Minden hívő embernek példát mutatnak. Köszönjük tanúságukat hitükről, erejükről és a reményről a kirekesztettséggel, az üldöztetéssel és a népirtással szemben.

Támogatásomra, szolidaritásomra és imáimra számíthatnak embert próbáló élethelyzetükben!

[az Ön neve]

Én is a Názáreti követője vagyok

Tisztelt keresztény közösségek képviselői!

[az Ön neve]