Ne támogassák Magyarország nevében az abortuszokat

Az abortusz nem szolgálja a nők egészségét

siker

Ne támogassák Magyarország nevében az abortuszokat

Május 26-án az EU közös döntést hozhat az abortuszok előmozdítása érdekében, holott az abortuszt korábban több soron tagállami hatáskörbe helyezték. Amennyiben minden tagállam igent mond az „abortuszjog előmozdítására” – akár saját jogszabályaival ellentétben –, a nemzetközi fórumokon az EU egységes blokként lép fel az abortuszok terjesztése érdekében. Az abortuszpártiak az anyai halandóság csökkenéséért szállnak síkra azzal érvelve, hogy az abortuszok korlátlan terjedése a világban a nők egészségét szolgálja. Gondoljunk bele, hogy a nők méhét kaparó küretkanál, a vákuumgép szívása és zúgása, vagy az erőteljes hormonhatásokkal működő készítmények valójában mennyire szolgálják a nők egészségét? A nők (és férfiak) egészségét a képzett orvosok és megfelelő ellátású egészségügyi rendszerek szolgálják, nem beszélve a kiegyensúlyozott és őszinte kapcsolatok egészségmegőrző hatásairól... az egész világon. Következésképp nem az abortusz terjesztésébe kellene az adófizetők pénzét és a döntéshozók energiáját ölni, hanem sokkal inkább az orvosok életigenlő képzésére és a megfelelő egészségügyi rendszerek kiépítésére. Itthon és külföldön. Ez kérem nem a spanyol viasz, már az 1970-as években, az egyik legnagyobb abortusz-szolgáltató vezetője úgy nyilatkozott, hogy a „fejlett országokban (ahol megfelelő az oktatási és egészségügyi rendszer), elhanyagolható a nem biztonságos abortuszok száma”. (http://www.mccl-go.org/pdf/mm_%20brochure%202011.pdf) Azaz már évtizedekkel ezelőtt kijelentették az abortuszok legfőbb pártolói, hogy a nők egészsége és az anyai halandóság az egészségügyi és oktatási rendszer javításával függ össze. Ennek ellenére alig akad Európában olyan ország, amely belátná, hogy az anyák egészségét vajmi kevéssé szolgálja az abortuszok terjedése, terjesztése. A május 26-i döntés előtt érdemes megnézni, hogy milyen programokat támogat az EU harmadik országokban. A Bangladesh projektben csak 2005-ben 1,48 millió euróval támogatták a nők menstruációs ciklusának szabályozását (15. oldal http://www.europeandignitywatch.org/fileadmin/user_upload/PDF/Day_to_Day_diverse/Funding_of_Abortion_Through_EU_Development_Aid_full_version.pdf). A feltehetően várandós nők jelentkeztek a női klinikákon, a várandósság hivatalos megállapítása előtt vákuumgéppel eltávolították a méhük tartalmát, majd hivatalosan is megállapítást nyert, hogy a páciens nem várandós. Nem látható tisztán, hogy a beavatkozások milyen mértékeben okoztak abortuszokat.

Kérje Ön is hazánk képviselőit, hogy mondjanak nemet az abortuszok terjesztésére! Bízzák ránk magyarokra, hogy mit gondolunk az abortuszról, ne akarják a nemzetközi fórumokon a mi nevünkben is támogatni az abortuszokat. Főleg ne az anyák egészségének megőrzése érdekében!

Ez a petíció...

Győzelem!

A petíció címzettje: Szijjártó Péter külügyminiszter úr és Györkös Péter nagykövet úr

Tisztelt Külügyminiszter Úr, Tisztelt Nagykövet Úr!

Kérem, hogy a május 26-i tárgyaláson ne támogassa az abortuszokat az EU közös külpolitikája részeként. Az abortusz szabályozását az Európai Parlament több soron kimondta, hogy tagállami hatáskörbe tartozik (Estrela és Tarabella jelentések). A nők egészségét nem az abortuszok korlátlan terjesztése szolgálja, hanem az oktatási és egészségügyi rendszerek javítása. A szexuális és reproduktív egészség és jogok az abortuszhoz való korlátlan hozzáférést, és nem pedig a megszületendő gyermekek, az egészséges nők és férfiak, a termékenységüket egészségesen megélő családok érdekeit takarják.

Kérem, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy hazánk Alaptörvényünk szellemében "védje a magzati életet a fogantatás pillanatától kezdve"!

[az Ön neve]

Írja alá most