Kiállunk Alfie Evans és családja mellett

Minden támogatásra szükség van.

0500 000
  287 574

287 574 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 500 000 aláírást.

2018. április 24. este

Imákra van szükség!

Hihetetlen! :( Itt az Alder Hey Gyermekkórház szégyenletes közleménye, melyet azután adtak ki, hogy az orvosok minden becslése ellenére a kétéves Alfie nem halt meg 3-4 percen belül, miután megvonták tőle az oxigénellátást, hanem 10 órán át teljesen egyedül lélegzett, és azóta is magától lélegzik úgy, hogy néha besegítettek neki egy kis oxigénnel!

24 órája viszont nem táplálják, mondta el édesapja! :( :( :(

Közlemény az Alder Hey Gyermekkórháztól

"Ma este a Legfelsőbb Bíróság ismételten úgy döntött, hogy Alfie legfőbb érdeke az életvégi gondozás tervének folytatása, melyet az a klinikai csapat dolgozott ki, aki őt végig gondozta.

A fő prioritásunk ezért továbbra is az, hogy biztosítsuk, hogy Alfie megkapja azt a gondozást, amit megérdemel, ami mindvégig biztosítja számára a kényelmét, a méltóságát és a magánéletének fenntartását. Ez magában foglalja a Kate-tel és Tommal való szoros együttműködést, ahogy együtt töltik vele ezt az értékes időt.

Hálásak lennénk, ha tiszteletet és figyelmességet mutatnának minden munkatársunknak, páciensünknek és családoknak a kórházban ebben a nehéz időszakban."

2018. április 24.

CSODA TÖRTÉNT! HATALMASAT KÜZDÖTT MA ÉJJEL A KÉTÉVES ALFIE EVANS! Megmutatta a világnak, hogy a világ nem dönthet az ő életéről!

Tegnap este a kis Alfie-t szülei tiltakozása ellenére lekapcsolták "az őt életben tartó"? lélegeztetőgépről. Minden bíróságon elvesztették a pert a szülők, a liverpooli Alder Hey kórház úgy gondolta, tudja, mi a jó a kisfiúnak: ha véget vetnek az életének.
Alfie viszont csodával határos módon, az orvosok néhány perces becslése ellenére, több mint 10 órát a lélegeztetőgép nélkül lélegzett! Bár 10 órán át nem adtak neki oxigént az orvosok (így engedve, hogy agya tovább károsodjon), ma reggel ezt megtették, írja édesanyja.
Bízunk benne, hogy ezután el is engedik a kisfiút Olaszországba, ahol tegnap állampolgárságot kapott, és ahol a Bambino Gesu Hospital nagy szeretettel várja!
Kedves Közösségünk! Köszönjük a támogatásotok, aláírásotok, melyet tegnap személyesen átadtunk a kórház képviselőinek. Hordozzuk a családot továbbra is imáinkban!

>>> Alfie mellett a petíció aláírásával továbbra is kiállhatunk!

-----------------------------------------------

A 23 hónapos Alfie Evans 2016 decembere óta fekszik a liverpooli Alder Hey Kórház intenzív osztályán egy súlyos, nem diagnosztizált betegséggel.

A kórház a mai napon le akarta kapcsolni Alfie-t a lélegeztetőgépről, szülei határozott akarata és tiltakozása ellenére.

Ferenc pápa szerda esti Twitter-üzenetét követően végül úgy döntöttek, haladékot adnak a kisfiúnak.

Alfie szülei hónapok óta harcolnak gyermekükért, mivel bár a kórház orvosai még nem találták meg a pontos diagnosztikát, lemondtak Alfie-ról. Tom Evans és Kate James kérték, hadd szállítsák el fiúkat egy őt szívesen látó római Bambino Gesu kórházba, de ezt nem engedték meg nekik. Továbbá azt sem engedték, hogy a lekapcsolás után hazavigyék gyermeküket, hogy szerető családi közegben, otthon halhasson meg.

„Szívből remélem, hogy minden szükségeset megtesznek annak érdekében, hogy folytassák a kis Alfie Evans könyörületes kísérését, illetve, hogy meghallgatásra talál szülei szenvedése. Imádkozom Alfie-ért, a családjáért, és mindazokért, akik történetük részei" – írja a pápa.

Alfie Evans története hasonlít Charlie Gardéhoz, akiért közösségünk is sokat küzdött, és akit végül lekapcsoltak a lélegeztetőgépről. Alfie is az Egyesült Királyságban él, esete egy újabb példája az ország szülői jogokkal szembemenő törvényeinek, amelyek lehetővé teszik, hogy egy gyermek életének a szülők határozott kérése ellenére véget lehessen vetni.

Idén március 7-én ezt egy újabb családdal megtették: Isaiah Haastrupot is lekapcsolták a lélegeztetőgépről szülei tiltakozása ellenére. Voltak munkatársaink, akik minden kapcsolatot és lehetőséget felkutatva hősiesen próbáltak neki segíteni, sajnos sikertelenül.

Az Alfie-t ellátó Alder Hey Kórház elutasította a szülők kérését, akik egy másik egészségügyi intézményben szerették volna súlyosan beteg, kómában lévő gyermeküket kezeltetni. A család további vizsgálatokat kért a diagnózis felállításához, amely nélkül lehetetlen meghatározni Alfie hosszú távú kilátásait. Ezen kívül ismételten, eddig sikertelenül kérvényeztek egy tartós megoldást Alfie légzésének könnyebbé tétele érdekében.

A National Catholic Register szerint „Több európai kórház vizsgálta meg Alfie ügyiratait, és egyezett bele abba, hogy fogadják őt, de miután a brit egészségügyi hatóságok ismételten megtagadták az átszállítás engedélyezését, azt állítva, hogy a szállítás nem kockázat nélküli." Az Alfie-ért küzdő csapat véleménye viszont, hogy a kockázatok "teljesen minimálisak, és teljes mértékben ellenőrizhetők a jelenlegi ultramodern szállítási technikáknak köszönhetően", hozzátéve, hogy három speciális orvosi szállítócéggel is kapcsolatba léptek, akik néhány nap alatt fel tudnak készülni a szállításra.

Az egészségügyi intézmény, ahelyett, hogy támogatta volna a családot ebben a nehéz helyzetben, végzést követelt a Legfelsőbb Bíróságtól, hogy egy idegent rendeljen ki Alfie képviselőjének a bíróságon, aki a gépek lekapcsolása mellett érvel.

Miután a házaspár kimerítette az Egyesült Királyságban a jogi lehetőségeket, az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultak, akik nem adtak helyt keresetüknek, azzal az indokkal, hogy "nem sérültek az Emberi Jogok Európai Egyezményében meghatározott jogok és szabadságok." Mivel a jogi lehetőségek bezárultak, az ima és a nemzetközi tiltakozás eszköze maradt a család kezében. Emberek százezrei fogtak össze a fiúcskáért szerte a világon, és Ferenc pápa is kiállt az érdekében.

Ezért a kórház jobb belátásra tért, és úgy döntött, hogy hajlandó tárgyalni az Alfie lehetőségeiről, megvizsgálva a külföldi kezelés ötletét is, amiért a szülők régóta küzdenek.

Meggyőződésünk, hogy a kórháznak engednie kellene, hogy a szülők elszállítsák gyermeküket egy olyan helyre, ahol vállalják a további kivizsgálását és kezelését. Minden támogatásra szükség van. Nem terjedhet el az a gyakorlat a világban, hogy a szülők akaratával szembemenve egy intézmény dönthessen a gyermek életének végéről!

Még csak időt nyertünk, döntés még nem született. Így most kiemelten fontos, hogy erősítsük a nemzetközi kiállást a kisfiúért!

Kérjük, csatlakozzon a petícióhoz Ön is!

A CitizenGO Alfie családjával közösen imafelvonulást szervez ma délben Liverpoolban. (Nálunk ez délután 1 óra.) Ha tehetjük, csatlakozzunk hozzájuk imában mi is!

---
Csapatunk kapcsolatban áll Alfie családjával, folyamatosan egyeztetünk velük a segítés legjobb formáiról.

A petícióhoz az alábbi forrásokat használtuk fel:

magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-hallgassak-meg-alfie-evans-szuleinek-fajdalomkialtasat

lifenews.com/2018/03/28/alfie-evans-sentenced-to-death-european-human-rights-court-allows-hospital-to-yank-his-life-support

ncregister.com/blog/carolinef/alfie-evans-parents-fight-for-his-life

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Biztos ebben? Egy petíció csak az emberek támogatásával lehet sikeres. Levelezőlistánkról bármikor leiratkozhat.
Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

Adjanak egy esélyt Alfie-nak!

Az Alder Hey Gyermekkórház vezetősége részére

Tisztelt Vezetőség!

Kérjük, engedjenek Alfie Evans szülei kérésének, akik gyermekük legjobb érdekét szem előtt tartva minden lehetőséget körül szeretnének járni, és egy másik kórházban szeretnék fiúkat gondozni, ahol az orvosok erre nyitottak.

Kérjük, ne menjenek szembe a szülők akaratával, és ne kapcsolják le Alfie-t a lélegeztetőgépről.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]