Ifjúságvédelem = Életvédelem

010 000
  6 020

6 020 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 10 000 aláírást.

Ifjúságvédelem, életvédelem, felelősség, abortuszmegelőzés

Ahogy az elmúlt hetekben megmutatkozott, sokan nem szeretnék, ha a 17-18 éves fiatalok a megfogant élet értékéről, védelmének fontosságáról hallanának.

Mi ezt másképp gondoljuk, ezért fordulunk a megtámadott tankönyvkiadóhoz, illetve üzenünk minden magyar szülőnek, pedagógusnak és tankönyvkiadónak.

Az abortusz megelőzésének egyik alapja, hogy a fiatalok valós információkkal rendelkezzenek.

Kinek az életéről döntünk? Mikor kezdődik az emberi élet? Hogyan fejlődik és növekszik az ember születése előtt? Milyen testi és lelki következményei vannak az abortusznak?

Hisz hogyan lehet felelős döntést hozni, ha nem is tudjuk, hogy kinek az életéről döntünk?

Kérünk minden fiatalokért és megfogant gyermekekért felelősséget érző embert, hogy csatlakozzon a levelünkhöz!

Köszönjük szépen!

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelősséget a petíció tartalmáért.

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Az Ön adatait az Adatvédelmi irányelvek és Felhasználási feltételek szerint dolgozzuk fel.Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

Ifjúságvédelem, életvédelem, abortuszmegelőzés

Tisztelt Lénárd Gábor!
Tisztelt Nemzeti Tankönyvkiadó!
Tisztelt Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet!

Az elmúlt hetekben a sajtó egy része felháborodott Lénárd Gábor 12. osztályos biológia tankönyvének abortuszról szóló részén.

Mi, e petíció aláírói először is köszönetünket fejezzük ki a szerzőnek és a tankönyvkiadónak azért, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az abortusszal kapcsolatos súlyos etikai és emberi jogi szempontokra, az abortusz okozta testi és lelki problémákra, illetve arra a tévhitre, amely szerint az abortusz során a anya a saját testéről dönt. Nagyon fontosnak tartjuk a fiatalok megfelelő tájékoztatását ebben az életbevágó kérdésben.

Másodszor, szeretnénk néhány pontosítást kérni a szerzőtől és a tankönyvkiadótól, mivel:

Az abortusz nem csak a nők ügye.

- Nemcsak a nők, hanem egyes férfiak is osztják azt a téves felfogást, hogy az abortusz során a nő a saját testéről dönt.

- Az anya és az apa felelősségéről egyaránt beszélnünk kell. Tudatosítani kell a fiatalokban a tetteikért való felelősségvállalás és az emberi élet védelmének fontosságát, és annak tényét, hogy egy szexuális aktusból gyermek foganhat, még fogamzásgátlási módszerek mellett is, hiszen az önmegtartóztatáson kívül nincsen 100%-os hatékonyságú fogamzásgátlási módszer.

- A férfi (apa) várandóssághoz való hozzáállása életmentő lehet, de az abortusz tragédiájába is hajszolhatja a nőt (anyát) és a születendő gyermeket. A kutatások szerint a nők 64%-a érez külső nyomást az abortuszra.

VM Rue et. al., 'Induced abortion and traumatic stress: A preliminary comparison of American and Russian women'
Medical Science Monitor 10(10): SR5-16 (2004)

- Ma Magyarországon jogilag a férfiaknak nincs lehetőségük beleszólni abba, hogy megmentsék gyermeküket az abortusztól. Ez a helyzet minden férfival szemben igazságtalan.

- Az abortusz az apák lelkében is mély nyomot hagy. (Náluk is jelentkezhet pl. depresszió, impotencia, harag, függőségek, öngyilkossági gondolatok.)

Coyle, C. T., PhD. Men and Abortion: A Path to Healing. Lewiston, NY: Life Cycle Books, 1999

A megfogant magzat már ember, nem csupán leendő ember. Élet, nem csupán leendő élet.

A döntés egy másik ember életéről szól. A megfogant ember már ember, nem csupán leendő ember. Önálló DNS-e van, a fogantatás után nincs olyan pont az életében, amikor emberré válna. Etikai szempontból tehát semmi sem jogosít fel senkit egy emberi élet elpusztítására. Arra kérjük és buzdítjuk a szerzőt és a kiadót, hogy tankönyvük újabb kiadásaiban szenteljenek hosszabb részt az emberi élet születés előtti fejlődésére, felhívva a figyelmet arra a biológiai tényre, hogy az ember élete a fogantatás pillanatában kezdődik.

Egyben minden tankönyvkiadót, pedagógust, védőnőt és fiatalokkal foglalkozó személyt arra hívunk és bátorítunk, hogy ismertessék meg a diákokkal az ember méhen belüli fejlődésének és növekedésének csodáját, részletes folyamatát.

Az Emberi Méltóság Központ 2016-os tanulmányában élet- és családvédelmi szempontból véleményezte a Magyarországon forgalomban lévő tankönyveket. A kiadványt szíves figyelmükbe ajánljuk: LETÖLTÉS

[az Ön neve]

Írja alá most