Az élet legyőzheti a félelmet. Segítsen Ön is!

Vigyázzunk mindenkire, idősekre, fiatalokra, kicsikre, legkisebbekre!

010 000
  8 353

8 353 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 10 000 aláírást.

Az élet legyőzheti a félelmet. Segítsen Ön is!

A járványügyi veszélyhelyzet során sokat halljuk: az emberi élet védelme most a legfontosabb.

A kórházak a vírus terjedésével egyre túlterheltebbek, az intézmények önkénteseket toboroznak, hogy csökkentsék a dolgozók és a rendszer terheit. A koronavírus okozta veszélyhelyzetben az emberi erőforrások minisztere így rendelkezett az emberi élet és az egészségügyben dolgozók védelmében: „2020.03.16-tól tervezett egészségügyi ellátás csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor”.

Szinte hihetetlen, és a helyzet totális abszurditására világít rá, hogy ennek ellenére az abortuszokat tovább végzik a kórházakban.

Pedig az abortusz nem életmentő, hanem ellenkezőleg, életet kioltó beavatkozás.*

Magyarországon az abortuszok 97%-a egészséges anyukákat és egészséges babákat érint, nincs szó orvosi sürgősségről vagy életmentésről. Éppen ellenkezőleg: születendő gyermekek életét szakítja meg ez a beavatkozás.

Március 15-én hunyt el az első koronavírusos magyar beteg, azóta már tizen meghaltak a járvány következtében. Arról is tudnunk kell, hogy március 15. óta nyolcszáz születendő gyermek is az életét vesztette, abortuszban. Az ő védelmükről sem feledkezhetünk meg, amikor az embereknek egy feladatuk van, vigyázni egymásra!

Össze kell fognunk egymásért. A legidősebbekért és a legfiatalabbakért egyaránt. Meghasonlott dolog úgy küzdenünk a sokak halálát okozó vírussal szemben, hogy közben fenntartjuk az abortuszok rendszerét, az ártatlan születendő gyermekek életének kioltását.

A levelünkhöz csatolt kép a hetekben készült Olaszországban, ahol a csöppnyi új életek a remény jelképei ebben a válságos időben. Értük, a legkisebbekért fordulunk most a szülész-nőgyógyászokhoz, arra kérve őket, hogy hagyjanak fel az abortuszokkal, és helyette az életmentésre összpontosítsanak a veszélyhelyzet idején!

Életveszély esetén természetesen az orvos elvégezheti a megfelelő életmentő beavatkozásokat, akkor is, ha közben sajnos a magzat az életét veszti. Ilyen helyzet nagyon ritkán fordul elő, a legtöbb bioetikus nem is nevezi abortusznak ezeket az életmentő beavatkozásokat.

KÉP

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Az Ön adatait az Adatvédelmi irányelvek és Felhasználási feltételek szerint dolgozzuk fel.Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

Vigyázzunk mindenkire, idősekre, fiatalokra, kicsikre, legkisebbekre!

Minden baba maradjon otthon, hogy legyen születésnapja!

Tisztelt Szülész-nőgyógyász Orvosok!

A legkisebb emberekért fordulunk most Önökhöz azzal a kéréssel, hogy hagyjanak fel az abortuszokkal, és helyette az életmentésre összpontosítsanak a veszélyhelyzet idején. A levelünkhöz csatolt kép a hetekben készült Olaszországban, ahol a csöppnyi új életek a remény jelképei ebben a válságos időben.

Nagy kihívás előtt állunk, hiszen több tízezer ember életét veszélyezteti világszerte a koronavírus. Az életnek szurkolunk, vigyázunk egymásra. Mindenki azon munkálkodik, hogy közösen megfékezzük a járványt. Segítjük az idős embereket, bevásárolunk nekik, kerüljük a személyes kontaktust a védelmükben, maszkokat varrunk, otthon maradunk, lemondunk a közösségi eseményekről. Az egészségügyi dolgozókra fokozott teher és feladat hárul, így először is köszönjük a fáradságos munkájukat! Olyan időket élünk, amikor minden képzett orvosra és egészségügyi szakemberre szükség van a gyógyítás és az életmentés területén.

Szükség van Önökre! Kérjük, hogy ebben a válságos időben az abortuszok helyett az életmentésre fordítsák az idejüket és az energiájukat, illetve az egészségügyi ellátórendszer kapacitásait!

A koronavírus okozta veszélyhelyzetben az emberi erőforrások minisztere így rendelkezett az emberi élet és az egészségügyben dolgozók védelmében: „2020.03.16-tól tervezett egészségügyi ellátás csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor”.

Az abortuszok nem életmentő, hanem ellenkezőleg, életet kioltó beavatkozások.*

Március 15-én hunyt el az első koronavírusos magyar beteg, azóta már tizen haltak meg a járvány következtében. Arról is tudnunk kell, hogy március 15. óta nyolcszáz születendő gyermek is az életét vesztette, az abortuszban. Az ő védelmükről sem feledkezhetünk meg, amikor az embereknek egy feladatuk van, vigyázni egymásra!

Az abortusz helyett öntsünk reményt a kismamákba, szeressük őket és a szívük alatt hordott születendő gyermekeket!

Köszönjük azoknak az orvosnak és egészségügyi dolgozónak, akik sem most, sem máskor nem végeznek abortuszt!

A figyelmükbe ajánljuk továbbá azokat a szervezeteket, amelyek szakemberei segítenek a válságba került várandós kismamáknak, gyermekeiknek és családjaiknak. Támogatást nyújtanak a válsághelyzetben, segítenek, hogy képessé váljon az anya a baba fogadására és gondozására (pl. szállást szereznek, babakelengyét adnak), és akár nyílt örökbeadás megszervezésében is, ahol az anya megismerheti a gyermekét örökbefogadó párt. Kérjük, az abortuszok helyett irányítsák a bajban lévőket bátran hozzájuk!

Együtt az Életért Egyesület

Kiáltás az Életért Egyesület