Vegyék ki az abortuszra utaló részt az ENSZ Népesedési és Fejlesztési Bizottsága 53. ülésének nyilatkozattervezetéből!

Határidő: 2020. június 15.

525 029

525 029 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 1 000 000 aláírást.

Korábban részletesen beszámoltunk a WHO életellenes lépéseiről. Sajnos az Egészségügyi Világszervezet nem az egyedüli abortuszt népszerűsítő szerv az ENSZ-ben, hanem az egész szervezetet átjárja ez az irányvonal. Például az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatalának Globális Humanitárius Intézkedési Tervében is megjelennek az abortuszok kódolt megfelelői, a reproduktív jogok. A radikális feminista csoportok évtizedek óta tartó jól felépített lobbitevékenységgel elérték, hogy a reproduktív jogok annak ellenére funkcionálnak ma már az abortuszok szinonimáiként, hogy több korábbi ENSZ-dokumentum leszögezi, hogy a reproduktív jogok nem jelentenek abortuszhoz való jogot.

Úgy tűnik, hogy az ENSZ Népesedési és Fejlesztési Bizottsága is elfogadhat jövő héten egy olyan nyilatkozatot amely a koronavírus-járvány kapcsán nyújtott nemzetközi segítségnyújtás keretében szintén nyomást gyakorol a világ országaira az abortuszok széleskörű elfogadása és biztosítása érdekében. Sürgős petíciónkban a Bizottság tagjaihoz fordulunk, kérve őket a tervezet aggályos pontjának törlésére.

Az ENSZ május 29-én pénteken online hívta össze a Népesedési és Fejlesztési Bizottságát (CPD), anélkül, hogy erről a nyilvánosságot értesítette volna, ahogy egyébként menetrend szerint ezt tenni szokta. A Bizottság 53. ülését eredetileg március 30-án és április 3-án tartották volna, de a COVID-19 kitörése miatt elhalasztották.

Az online találkozón arról volt szó, hogy hogyan lehetne felhasználni a nemzetközi segélyeket a koronavírus-járvány sújtotta emberek és területek megsegítésére. Sajnos az abortuszok nemzetközi segélyekből való finanszírozása is bekerült a prioritások közé. A Bizottság 53. ülése záródokumentumának tervezetében a reproduktív jogok is szerepelnek.

Ha a Bizottság tagállamai elfogadják a tárgyalt dokumentum jelenlegi verzióját, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos segítségnyújtás nevében olyan dolgokat támogatnak, mint az

• abortusz

• ENSZ-tagállamok felszólítása az abortuszhoz való hozzáférés növelésére

• óvszer és születésszabályozás

• gyermekek szexuális nevelése (aminek az ENSZ szerinti elképzelése nagyon sok aggasztó pontot tartalmaz)

Továbbá nagyobb jogkörrel ruházzák fel az ENSZ főtitkárát is.

A tárgyalt nyilatkozat címe Nyilatkozattervezet a népességről, az élelmezésbiztonságról, a táplálkozásról és a fenntartható fejlődésről a 2019-es koronavírus-betegség kapcsán (COVID-19). Az élelmezésbiztonság és a táplálkozás létfontosságú szükségletek az egész világon, ezért ebből a címből az ember azt gondolná, hogy az ENSZ fontos szükségletek kielégítésére igyekszik a nemzetközi segélyt használni.

Mindazonáltal a tervezetben a következőket olvassuk: „Mi, a kormányok képviselői a Népesedési és Fejlesztési Bizottság ötvenharmadik ülésén, a 2019-es koronavírus-betegség (COVID-19) által okozott példátlan válság idején (...) (15) Vállaljuk, hogy 2030-ig biztosítjuk a szexuális és reproduktív egészségügyi szolgáltatásokhoz való egyetemes hozzáférést, ideértve a családtervezést, az információt és az oktatást, valamint a reproduktív egészség integrációját a nemzeti stratégiákba a megegyezés szerint, a Népesedési és Fejlesztési Nemzetközi Konferencia cselekvési programjával és a Pekingi Cselekvési Platformmal, valamint a felülvizsgálati konferenciák kimeneti dokumentumaival összhangban.”

Az ENSZ világában jártas embernek föltűnik, hogy a 15. bekezdésben megbújik az abortuszok támogatása. Tehát sikerült a járványhelyzet idején az emberek legfontosabb igényeinek kielégítését előirányozó nyilatkozatba is becsempészniük a témát.

Petíciónkban a 15. bekezdés törlésére kérjük a Bizottság tagjait, hogy kikerüljön a reproduktív jogok mögött rejlő abortuszok támogatása a nyilatkozatból.

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Az Ön adatait az Adatvédelmi irányelvek és Felhasználási feltételek szerint dolgozzuk fel.Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

Petíció az ENSZ Népesedési és Fejlesztési Bizottsága 53. ülésének résztvevőihez

Felhívjuk Önöket, hogy ne használják a koronavírus-járványt az abortuszok előmozdítására!

Az abortusz egy ártatlan ember életének szándékos kioltása. Nem létezik abortuszhoz való jog.

Kérjük, töröljék a 15. bekezdést a CDP 53. ülése záródokumentumának tervezetéből!

[az Ön neve]

Írja alá most