SÜRGŐS petíció az EP-képviselőkhöz: Szavazzanak NEM-mel az abortusz- és LMBT-törekvések Matić-jelentésére!

Szavazzanak NEM-mel a Matić-jelentésre!

0500 000
  415 630

415 630 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 500 000 aláírást.

Friss hírek:
A szavazást június 7-ről a június végén esedékes plenáris ülésre halasztották.

Hamarosan szavaznak az Európai Parlament plenáris ülésén a radikális abortusz- és LMBTQ-törekvéseket előmozdítani szándékozó Matić-jelentésről, ami teljes nevén „Jelentés a szexuális és reprodukciós egészség és jogok helyzetéről az EU-ban a nők egészségével összefüggésben”.

A Matic-jelentés az eddigi legradikálisabb élet- és családellenes kísérlet az Európai Parlamentben, ami szembemenve a tagállamok szuverenitásával:

• kiiktatná az abortusz minden akadályát;
  • általános iskolások LMBTQ-irányú szexuális nevelésére szólít fel, amelynek „tükröznie kell a szexuális irányultság, a nemi identitások, a kifejezésmódok és a nemi jellemzők sokféleségét”;
  • a transzgender „nemváltó” műtétek és hormonkezelések TB-finanszírozását ösztönzi;
  • alaptalanul és tévesen a „nemi alapú erőszak egyik formájának” állítja be az élet védelmét, emberi jognak pedig az abortuszt;
  • korlátozni kívánja az orvosok a lelkiismereti szabadsághoz való jogát az abortusz végzésének megtagadására;
  • meg kívánja szüntetni az abortusz minden időbeli és indokon alapuló korlátját (tehát bármilyen okból akár a 9. hónapig ösztönzi annak engedélyezését), illetve a tanácsadást és az abortusz előtti várakozási időt is fel kívánja számolni;
  • „életkortól függetlenül” és szülői beleegyezés nélkül kívánja elérhetővé tenni az abortuszt és a fogamzásgátlást a fiatal lányok számára;
  • továbbá abortív hatású „vénykötelezettség nélküli sürgősségi fogamzásgátlást” sürget, amely bevétele, kifejezetten egymás után több alkalommal, nagy hormontartalma miatt veszélyt hordoz a lányok és nők egészségére nézve is.

E pontok részletesebb kifejtését az oldal jobb oldalán, az EP-képviselőknek írt levélben találjuk.

SÜRGŐS ÖSSZEFOGÁSRA VAN SZÜKSÉG! Hívjuk fel együtt a magyar EP-képviselőket a szavazáson való részvételre és a jelentés elutasítására!

A szavazás után értesíteni fogjuk az aláírókat arról, hogy melyik képviselő hogyan szavazott.

A Matić-jelentés magyarul itt olvasható:

További hírek:

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:

Sürgős petíció az EP-képviselők részére

Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

Aggodalommal olvastam az Európai Parlament plenáris ülésén hamarosan megvitatásra kerülő Matić-jelentés részleteiről. Aláírásommal tisztelettel felszólítom, hogy vegyen részt a szavazáson, és utasítsa el a kártékony élet- és családellenes jelentést!

1. A jelentés nem tartja tiszteletben Magyarország szuverenitását, amikor arra sürgeti a tagállamokat, hogy „hárítsák el és küzdjék le a törvényes abortusz akadályait”.

A jelenlegi uniós jogszabályok értelmében az abortusz törvényessége és szabályozása a tagállamok hatáskörébe tartozik. (Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 168. cikk (7))

2. A jelentés nem tartja tiszteletben Magyarország szuverenitását, amikor arra szólít, hogy transzgender „hormonkezelések és sebészeti beavatkozások legyenek elérhetők és visszatérítendők a közfinanszírozott egészségbiztosítási rendszerek keretében.”

Az egészségügyi kezelések és finanszírozásaik nemzeti hatáskörbe tartoznak. (Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 168. cikk (7))

3. A jelentés nem tartja tiszteletben Magyarország szuverenitását, amikor LMBTQ-irányvonalú szexuális nevelést propagál „valamennyi általános és középiskolás gyermek” számára, amelyben „az információk közlésének tükröznie kell a szexuális irányultság, a nemi identitások, a kifejezésmódok és a nemi jellemzők sokféleségét”.

Az oktatás tartalmának és szervezeti felépítésének meghatározása tagállami hatáskörbe tartozik. (Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 165. cikk (1))

4. A jelentés emberi jognak állítja be az abortuszt, teljesen alaptalanul.

Ilyen jog nem létezik, és nem jelenik meg egy kötelező erejű nemzetközi dokumentumban sem.

5. A jelentés tévesen és alaptalanul állítja, hogy a „szexuális és reprodukciós jogokat a nemzetközi és európai emberi jogi jogszabályok (...) emberi jogokként védik”.

Valójában a Matić-jelentés e bekezdésében felsorolt nemzetközi jogszabályok még csak meg sem említik a „szexuális és reproduktív jogokat”.

6. A jelentés támadja az életvédő szabályozásokat, azt állítva, hogy az emberi élet méhen belüli védelme „az emberi jogok megsértése” és a „nemi alapú erőszak egyik formája”.

Valójában ennek pont az ellenkezője igaz. Az abortusz az emberi jogokat sértő erőszakos cselekmény, ami egy ártatlan, védekezni képtelen születendő magzat élete kioltására irányul.

7. A jelentés meg kívánja fosztani az orvosokat attól, hogy a lelkiismereti szabadsághoz való jogukat gyakorolva visszautasítsák az abortuszban való részvételt.

A jelentés esetleges elfogadásával az Európai Parlament „sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy a tagállamokban olykor bevett gyakorlat lehetővé teszi az orvosok, és bizonyos esetekben egész egészségügyi intézmények számára, hogy megtagadják az egészségügyi szolgáltatások nyújtását az úgynevezett lelkiismereti záradék alapján, ami a terhességmegszakítás vallási vagy lelkiismereti okokból történő megtagadásához vezet”.

A jelentés szerint az abortusz visszautasítását „orvosi ellátás megtagadásaként” szükséges kezelni, „nem pedig az ellátás lelkiismereti okokból történő megtagadásaként”.

8. A jelentés szorgalmazza az abortuszhoz való „hozzáférés akadályainak” megszüntetését. A szövegben ilyen akadályként jelennek meg „a korlátozott időtartamok és az abortuszhoz való hozzáférés indokai”, a „várakozási idők”, „az orvosi ellátás személyes meggyőződésen alapuló megtagadása”, a „kötelező tanácsadás” és „a felmerülő költségek”.

Ezzel a 9. hónapig végezhető abortuszok előtt igyekeznek kinyitni az ajtót az európai országokban. Emellett a krízisben lévő várandós nőktől meg kívánják vonni a tanácsadást, illetve azt a várakozási időt, amely során segítséget kaphatnak e visszafordíthatatlan beavatkozás előtt.

9. A jelentés „életkortól függetlenül” és szülői beleegyezés nélkül kívánja elérhetővé tenni az abortuszt és a fogamzásgátlást a fiatal lányok számára.

10. A jelentés abortív hatású „vénykötelezettség nélküli sürgősségi fogamzásgátlást” sürget, amely bevétele, kifejezetten egymás után több alkalommal nagy hormontartalma miatt veszélyt hordoz a lányok és nők egészségére nézve is.

Ezért e petíció aláíróival együtt arra kérem, hogy szavazzon NEM-mel a Matić-jelentésre!

[az Ön neve]

Írja alá most