Petíció az EU, a NATO és tagállamaik figyelmébe

050 000
  44 906

44 906 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 50 000 aláírást.

Összefogás az afrini civil lakosságért

Törökország indokolatlan erőszakkal sújtja Afrin lakosait abból a célból, hogy megsemmisítse a Szír Demokratikus Erőket ezen a területen.

Január 20. óta Törökország bombázásokat hajt végre a civil lakosság ellen Szíria ezen térségében. A támadások veszélyeztetik a térség civil lakosságát, akik nagy része ebben a régióban talált menedéket az elmúlt években.

Magas rangú tisztviselők, mint a Török Parlament házelnöke és a Diyanet elnöke (amely hivatal közvetlenül a török miniszterelnök alá tartozik) szent háborúnak, dzsihádnak nevezte ezt a támadást, ami semmilyen tiltakozást vagy ellenreakciót sem váltott ki a török kormány részéről. Az egyre növekvő számú jelentésből az derül ki, hogy Törökország szélsőséges erőket alkalmaz ebben a támadásban.

Nem meglepő, hogy a keresztények és a jezidik fenyegetve érzik az életüket és közösségeik létét. Szíriai és iraki szenvedéseik mértéke közismert. Afrinban és az Észak-Szíriai Szövetség kantonjaiban biztonságra leltek és megtalálták az alapvető szabadságjogokat gyülekezeteik és közösségeik számára.

Az EU és NATO tagállamok aktívan együttműködnek az SDF-fel az ISIS elleni küzdelmükben, ami azt sugallja, hogy most is megbízzák ezt helyi erőt az Afrinban élő emberek alapvető szabadságjogainak biztosításával.

Ezenkívül a török agresszió azzal a kockázattal is jár, hogy minden remény szertefoszlik a szíriai háború lezárására. Európa integritása és biztonsága szempontjából a legnagyobb fontossággal bír ennek a háborúnak a befejezése.

Az EU és a NATO, valamint tagországaik komoly nyomást helyezhetnek Törökországra. Egy kis létszámú békefenntartó erő is meg tudná állítani az erőszakot. Nyilván több lehetőség kínálkozik – először is a diplomáciai út–, hogy véget lehessen vetni ennek az értelmetlen agressziónak Afrin ellen, hiszen Törökország nem hagyhatja figyelmen kívül az EU és a NATO tagállamait.

Európa polgárai komoly és érdemi lépéseket várnak, amelyek a civil lakosság védelmét eredményezik.

Kérjük csatlakozzon a petícióhoz Ön is!

További információ:

Írja alá most

Tegyenek lépéseket az afrini civil lakosság védelmében!

Petíció az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini,
a NATO főtitkára, Jens Stoltenberg,
illetve az EU- és NATO-tagállamok külügyminiszterei figyelmébe

Bizonyára tudomásuk van az indokolatlan erőszakról, amelyet Törökország követ el Afrin lakosai ellen azzal a céllal, hogy megsemmisítse a Szír Demokratikus Erőket ezen a területen.

Nem meglepő, hogy a keresztények és a jezidik fenyegetve érzik az életüket és közösségeik létét. Szíriai és iraki szenvedéseik mértéke közismert. Afrinban és az Észak-Szíriai Szövetség kantonjaiban biztonságra leltek és megtalálták az alapvető szabadságjogokat gyülekezeteik és közösségeik számára.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]