Engedjék el Asia Bibit Pakisztánból!

She must exit the country to save her life

0200 000
  147 084

147 084 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 200 000 aláírást.

Engedjék el Asia Bibit Pakisztánból!

Múlt héten felmentette Asia Bibit a Pakisztáni Legfelsőbb Bíróság az "istenkáromlás" miatt kiszabott halálbüntetés alól, és elrendelte a szabadon engedését. Az ötgyermekes keresztény édesanya 8 évet ült halálsoron keresztény hite miatt. Muszlim munkatársai azután vádolták meg istenkáromlással a keresztény hite miatt megvetett Asiát, hogy összeszólalkoztak egy ivóedény fölött.

Pakisztán utcáit a Legfelsőbb Bíróság döntése után napokig ellepték a keresztény édesanya azonnali felakasztását követelők, akik bosszút akarnak állni az őt felmentő három bírón is. A tüntetésekhez halálesetek is kötődnek a pakisztáni híradások szerint. Asia Bibi ügyvédje már elhagyta az országot a halálos fenyegetéseket követően.

A helyzeten tovább rontott, hogy megállapodást kötött a pakisztáni kormány a radikális iszlamisták Tehreek-e-Labbaik istenkáromlás ellen szerveződő politikai csoportjával, akik a tüntetések mögött álltak.

Csütörtökön Asia Bibi elhagyhatta a börtöncelláját. Sajnos tévesnek bizonyult az a nemzetközi sajtóban elterjedt hír, mely szerint Asia Bibi távozott volna Pakisztánból. A keresztény hite miatt meghurcolt asszony még mindig Pakisztánban van, egy rejtett szálláson Iszlámábádban, a pakisztáni külügyminisztérium szerint egy biztonságos helyen. A hírt pakisztáni forrásaink is megerősítették.

Pakisztán jelen állás szerint nem engedélyezi Aia Bibinek az ország elhagyását addig, amíg a bíróság nem dönt az ügyész fellebbező beadványáról, amivel a felmentő ítéletet támadja.

Folytatjuk az imát, és petícióban kérjük Pakisztán miniszterelnökét, hogy azonnal engedje távozni az országból az ártatlanul meghurcolt Asia Bibit.

Közösségünk évek óta kiáll Asia Bibi mellett, ne hagyjuk cserben most sem!

Kérjük Pakisztán miniszterelnökét, hogy tegyen meg mindent, hogy Asia Bibi elhagyhassa az országot!

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Biztos ebben? Egy petíció csak az emberek támogatásával lehet sikeres. Levelezőlistánkról bármikor leiratkozhat.
Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

Imran Khan, Pakisztán miniszterelnöke részére,
továbbá António Guterres, az ENSZ főtitkára; Donald Trump, az USA elnöke és Federica Mogherini, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője figyelmébe.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Kérjük, azonnal engedjék szabadon távozni a keresztény hite miatt igazságtalanul meghurcolt Asia Bibit Pakisztánból!

Üdvözlettel:
[az Ön neve]