Ifjúsági Világtalálkozó: Gondoljunk az üldözött keresztény fiatalokra!

Az Ifjúsági Világtalálkozó fiataljainak felhívása üldözött társaik érdekében

Ifjúsági Világtalálkozó: Gondoljunk az üldözött keresztény fiatalokra!

74 642 aláírás. A következő cél: 100 000!

Jövő héten rendezik meg Krakkókban a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozót, amely során fiatalok tízezrei fognak Ferenc pápával találkozni. A találkozó a barátság, a lelkesedés és a közösség ünnepe. Megmutatja, hogy mennyi erő és lehetőség rejlik azokban a fiatalokban, akik megosztják egymással örömüket, reményüket és szeretetüket.

Nem feledkezhetünk meg azokról, akik nem tudnak részt venni az eseményen. Szerte a világon nagyjából 100 millió ember él üldöztetésben keresztény hite miatt. Közülük most különösen a fiatalokra gondolunk, akiket sokszor a helyi iskolákban és közösségekben is bántalmaznak hitük miatt. Annak érdekében, hogy továbbra is kitartsanak, szükségük van imáinkra és határozott tiltakozásunkra minden vallási alapú üldöztetéssel szemben.

Manapság rengeteg fiatal szenved a háborúk miatt, amik mindig szegénységgel, árvasággal, éhezéssel és betegségekkel járnak együtt. Fiatal társainknak olyan kihívásokkal kell szembenézniük, amelyek meghaladják erőforrásaikat. Életesélyeik meg sem közelítik a mieinket, gondoljunk csak az oktatáshoz való hozzáférésükre, a lehetőségre, hogy munkát találjanak, illetve, hogy békében éljenek családjaikkal együtt.

Az Ifjúsági Világtalálkozó házigazdáiként, önkénteseiként és résztvevőiként elő szeretnénk segíteni fiatal társaink vallásszabadságát az egész világon. Hiszünk benne, hogy minden emberi élet egyaránt értékes, és védelmet kérünk barátainkra, akiket a Jézus Krisztusban való hit miatt üldöznek.

Azoknak a nevében szólunk, akik nem tudnak eljönni Lengyelországba az üldöztetés, a szegénység, a háborúk, az erőszak és a társadalmi egyenlőtlenségek miatt. Arra vágyunk, hogy minden embert tiszteletben tartsanak, mivel mindannyian Isten csodái vagyunk. Bízunk benne, hogy minden egyes Ifjúsági Világtalálkozón egyre többen mutathatjuk meg, hogy a kereszténység a szeretet és az összetartozás vallása.

A fiatalok levelükben Ferenc pápához szólnak, üldözött társaikért való kiállásra kérve őt.

Kérem, csatlakozzon a békét szorgalmazó felhíváshoz, és mutassa ki szolidaritását a világ üldözött fiataljai iránt!

A képet Jakub Szymczuk készítette.

74 642 aláírás. A következő cél: 100 000!

Aláírás

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:
Adatait adatvédelmi szabályzatunknak és felhasználási feltételeinknek megfelelően használjuk

Ifjúsági felhívás a fiatal üldözött keresztényekért

A közelgő Ifjúsági Világtalálkozó kapcsán megemlékezünk azokról a fiatalokról, akik nem tudnak részt venni az eseményen, mivel üldöztetésnek vannak kitéve.

Arra kérjük a nemzetek vezetőit, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megszűnjön a háború és a vallási kisebbségek üldözése Irakban, Szíriában, Nigériában, Pakisztánban és a világ sok más országában.

Külön gondolunk Asia Bibi fiatal lányaira, és küzdünk édesanyjuk kiszabadulásáért.

Ferenc pápa, kérjük csatlakozzon a világ fiataljainak felhívásához, melyben a nemzetek vezetőihez szólnak ifjú üldözött testvéreik érdekében!

Köszönjük!

[az Ön neve]