A petíció címzettje: Magyarország Kormánya

Tiltakozunk az ukrajnai magyar férfiak kényszersorozása ellen!

129 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 200 aláírást.

Tiltakozunk az ukrajnai magyar férfiak kényszersorozása ellen!

A nemrég kirobbant orosz-ukrán háborúhoz semmi köze sem a határon innen, sem a határon túl élő magyaroknak. A családjukkal együtt Ukrajnát elhagyni akaró magyar férfiakat is engedjék át Magyarországra!

Orbán Viktor miniszterelnök a kormány nevében úgy nyilatkozott, hogy a magyaroknak ki kell maradniuk ebből a háborúból. Azonban Ukrajna a 18-60 év közötti magyar civil férfiakat is besorozza az ukrán hadseregbe, akaratuk ellenére. A Kárpátalján, őseik földjén élő magyar férfiakra tehát az a sors vár, hogy golyófogók legyenek Oroszország és Ukrajna háborújában - miközben a kárpátaljai magyar lakosság az etnikai gyűlöletkeltés következtében már eddig is sokat szenvedett. Az ott élő magyar apák, fivérek, fiúgyermekek élete nekünk érték, nem engedhetjük, hogy feláldozzák őket!

Kérjük a magyar kormányt, intézkedjen a Kárpátaljai magyar férfiak védelmében, hogy nemzetünket ilyen módon se keverhessék bele ebbe a háborúba! Lépjen fel annak érdekében, hogy az ukrán kormány szüntesse be a kényszersorozást és bocsássa el a már erőszakkal besorozott magyar férfiakat! Magyarország követeljen humanitárius folyosót, hogy minden magyar elhagyhassa az országot, aki menekültstátuszért kíván folyamodni a Magyar Államhoz, az anyaországhoz, ebbe beleértve a férfiakat is! Ha szükséges, a Magyar Állam folyamodjon nemzetközi segítségért is ennek kieszközlése érdekében. Okkal és joggal kérheti mindezeket a Magyar Állam arra való tekintettel is, hogy Magyarország kötelességén túl is eljár Ukrajna érdekében nemzetközi színtéren és a háború kirobbanása óta válogatás nélkül nyújt humanitárius segítséget az ukrán nemzetiségű menekülteknek is.

Kérjük minden honfitársunkat, minden civil szervezetet, támogassa a magyar apák, fivérek, fiúgyermekek életének védelmét aláírásával, a petíció terjesztésével, tevékeny kiállással! Kérünk minden nemzeti érzületű politikai erőt, hogy tevékeny politikai fellépésével támogassa ezt a kezdeményezést a Kárpátaljai magyar férfi nemzettársaink életének megmentése érdekében!

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelősséget a petíció tartalmáért.

Írja alá most

Kérjük, válasszon egy opciót:

A petíció címzettje: Magyarország Kormánya

[az Ön neve]

Írja alá most

129 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 200 aláírást.