Petícia adresovaná OSN

01.000.000

551.111 Mensen hebben getekend. Help ons om 1.000.000 handtekeningen te bereiken.

Nie potratom v OSN CPD 54

Potrebujeme Vašu urgentnú reakciu. Termín je 23. apríla. Spoliehame sa na Vás, že nám pomôžete zastaviť program pro-potratovej loby na jednej z najvýznamnejších medzinárodných platforiem.

Organizácia Spojených národov rýchlo zvoláva členov Komisie pre populáciu a rozvoj (CPD) od pondelka 19. apríla 2021 na 54. zasadanie, ktoré sa koná takmer súbežne na pôde OSN s dvoma veľmi kontroverznými pro-potratovými konferenciami: Komisia pre postavenie žien a Fórum pre rovnosť generácií.

Teraz žiadajú členov, aby sa zúčastnili online stretnutia, kde budú rokovať o tom, ako využiť medzinárodnú finančnú pomoc na riešenie dôsledkov pandémie COVID-19, a na zabezpečenie populačnej a potravinovej bezpečnosti. Je smutné, že medzinárodné  financovanie potratov je jednou z najvyšších priorít.

Ak schvália predložený dokument, financovanie medzinárodnej pomoci, ktoré malo pomôcť pri pandémii COVID-19, bude smerovať na toto:

• potraty,
  • vyvíjanie tlaku na členské štáty OSN, aby implementovali plány na zlepšenie prístupu k potratom,
  • kondómy a antikoncepcia,
  • sexuálna výchova deťom,
  • väčšia moc pre pozíciu generálneho tajomníka OSN.

Potravinová bezpečnosť a výživa sú životne dôležité potreby na celom svete. Po prečítaní názvu by si človek myslel, že sa OSN snaží využiť medzinárodnú finančnú pomoc na skutočne dôležité potreby.

V dokumente sa však píše, že „ženy a dievčatá zohrávajú zásadnú úlohu ako činiteľky rozvoja uznávajúc, že dosiahnutie rodovej rovnosti 7 z 10 a plnej realizácie práv pre všetky ženy a dievčatá, a plná a efektívna účasť žien vo vedení závisia od pomenovania kľúčových bariér pre uskutočnenie gender rovnosti a odstránenia všetkých foriem diskriminácie vrátane viacnásobných a vzájomne sa prelínajúcich foriem diskriminácie, ako aj sexuálneho a gendrovo podmieneného násilia, čo je kľúčové pre naplnenie Agendy pre trvalo udržateľný rozvoj 2030... predovšetkým sexuálneho a reprodukčného zdravia a reprodukčných práv, čím sa podporuje potravinová bezpečnosť a zdravie a primeraná výživa pre všetkých .... “

Žiadame, aby predsedovia úradu vypustili odseky 21 a 22, a odstránili z dokumentu potraty.

Váš podpis doručíme priamo do OSN.

Viac informácií:

UN CPD 54

Teken nu de petitie!

Maak alsjeblieft een keuze:

Petícia adresovaná pre CPD OSN

Vážené predsednícto Komisie OSN pre populáciu a rozvoj OSN,

žiadame Vás, aby ste nezneužívali krízu COVID-19 na vnucovanie potratov členským štátom.

Právo na potrat neexistuje.

Vypustite z Návrhu Vyhlásenia o populácii, potravinovej bezpečnosti, výžive a trvalo udržateľnom rozvoji v súvislosti s koronavírusom COVID-19 odseky 21 a 22.

[Uw Naam]

Teken nu de petitie!