Prośba o usunięcie treści erotycznych z reklam usługi "Czat towarzyski" pojawiających się w ogólnodostępnych czasopismach

Adresat/Adresaci petycji: Via Entertainment

410 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 500 podpisów.

W reklamach usługi "Czat towarzyski" dostarczanej przez firmę Via Entertainment pojawiają się treści o charakterze erotycznym. "Mam kilka fajnych zdjęć, którymi chętnie się z Tobą podzielę!", "Mam ochotę na lody waniliowe ;) Chcesz poznać mnie bliżej?" - takie teksty, umieszczone obok zdjęć kobiet, mają zachęcać do skorzystania z usługi. Reklamy te można zobaczyć w ogólnodostępnych czasopismach, dostęp do nich mają więc także dzieci, a korzystanie z usługi nie jest nawet zabronione osobom poniżej 18. roku życia. Myślę, że w trosce o psychikę i moralność dzieci, reklamy takie powinny być wycofane z ogólnodostępnych czasopism.

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Adresat/Adresaci petycji: Via Entertainment

W reklamach usługi "Czat towarzyski" dostarczanej przez Waszą firmę pojawiają się treści o charakterze erotycznym. "Mam kilka fajnych zdjęć, którymi chętnie się z Tobą podzielę!", "Mam ochotę na lody waniliowe ;) Chcesz poznać mnie bliżej?" - takie teksty, umieszczone obok zdjęć kobiet, mają zachęcać do skorzystania z usługi. Reklamy te można zobaczyć w ogólnodostępnych czasopismach, dostęp do nich mają więc także dzieci, a korzystanie z usługi nie jest nawet zabronione osobom poniżej 18. roku życia. W trosce o psychikę i moralność dzieci, proszę o wycofanie takich reklam z ogólnodostępnych czasopism.

[Imię i nazwisko]

Podpisz tę petycję teraz!

410 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 500 podpisów.