Przeciw pogardzie dla ludzkiego ciała i jego używaniu wbrew ogólnoludzkim zasadom

Adresat/Adresaci petycji: Dyrektor Galeria Pestka - Prezydent m. Poznania

658 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 1.000 podpisów.

Dziękujemy wszystkim osobom, które zechciały podpisać petycję w trosce o dobro rodziny. Dziękujemy szczególnie tym, którzy zechcieli wesprzeć nas Poznaniaków, a mieszkają w innych rejonach Polski oraz poza jej granicami. To ważny głos sprzeciwu wobec braku poszanowania ciała ludzkiego i godności każdego człowieka. Petycja została przekazana wraz z listem do władz m. Poznania oraz organizatorów tego chybionego przedsięwzięcia. Mamy nadzieję, że jawne wyraźenie oczekiwań mieszkańców Poznania i Wielkopolski, przełoży się na chęć organizacji wartościowych przedsięwzięć w naszym mieście, z myślą o całych rodzinach oraz młodzieży. Mamy również nadzieję, że w przyszłości utrwalą się dobre praktyki, jeśli chodzi o informowanie o organizowanych na terenie naszego miasta imprezach tj. ulotki czy reklamy będą zawierały rzetelne i prawdziwe informacje na temat organizowanych wydarzeń wraz z informacją do kogo są kierowane. Mimo, że nasz apel miał charakter lokalny, członkowie Tow. Naukowego im. I. J. Paderewskiego działąjąc na rzecz dobra wspólnego, chcą również wesprzeć mieszkańców innych miast Polski, do odważnego manifestowania poglądów i krytyki wydarzeń kulturalnych o wątpliwej wartości edukacyjnej czy artystycznej.

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy

Adresat/Adresaci petycji: Dyrektor Galeria Pestka - Prezydent m. Poznania

Wystawa Body Worlds Vital czynna do końca 2017 roku w Galerii Pestka w Poznaniu jest nieetyczna. Prezentuje się na niej ludzi umarłych, wypreparowanych i rozczłonkowanych, służacych jako materiał do tworzenia z nich "eksponatów" w wymyślnych i nieprzyzwoitych pozach. WZYWAMY DO JEJ BOJKOTU! Wystawa nie ma bowiem żadnych walorów artystycznych, naukowych, ani edukacyjnych, jak utrzymują jej organizatorzy. Przeciwnie narusza ona wrażliwość młodych odbiorców, do których jest kierowana(!), a jej wydźwięk jest niejednokrotnie makabryczny. Informacje promujące wystawę wprowadzają odbiorców w błąd, zapewniając o wyłącznie pozytywnym odbiorze wystawy i nie przestrzegając o jej szokującym charakterze. Przyzwolenie na organizację wydarzeń o wątpliwej artystycznej czy naukowej jakości i o demoralizującym charakterze, dla wątpliwej rozrywki i pieniędzy oraz w miejscu uczęszczanym przez rodziny z dziećmi i młodzież, jakim jest poznańska galeria handlowa budzi nasze rozczarowanie i zdecydowany sprzeciw. dr filozofii Amelia Korzeniewska - społecznik, prezes Tow. Naukowego im. I. J. Paderewskiego z zespołem.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Podpisz tę petycję teraz!

658 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 1.000 podpisów.