Adresat petycji: Prezydent Miasta Gdańska Paweł Adamowicz

Nie dla tęczowego Gdańska!

28.688 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.

Nie dla tęczowego Gdańska!

Prezydent Gdańska Paweł Adamowicz zamierza z publicznych pieniędzy finansować promocję środowisk LGBT i włączyć Gdańsk do tzw. inicjatywy tęczowych miast, co  łączy się z opłacaniem składki z budżetu miasta. Aby uwiarygodnić swoje działania, posunął się do manipulacji - zwołał tzw. panel obywatelski , na który zaprosił rzekomo losowo wybranych przedstawicieli mieszkańców, a ich opinia ma być wiążąca dla gdańskich władz. Okazało się jednak , że paneliści to w ogromnej większości przedstawiciele środowisk lewicowych i homoseksualnych, wiec nie będzie  uczciwej debaty, a jej wynik jest przesądzony. Nie możemy biernie przyglądać się zawłaszczaniu przestrzeni publicznej i naszego życia przez homoseksualistów, a przede wszystkim nie możemy na to dawać naszych pieniędzy. Skoro Paweł Adamowicz chce usłyszeć opinię gdańszczan o włączeniu nas do inicjatywy tęczowych miast,  to wyraźmy ją podpisując sprzeciw wobec tego typu działań.

Anna i Andrzej Kołakowscy

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Czy są Państwo pewni? Ta petycja, jak inne, potrzebuje Państwa wsparcia, by była skuteczna. W każdym momencie mogą się Państwo wypisać.
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

Adresat petycji: Prezydent Miasta Gdańska Paweł Adamowicz

My niżej podpisani, wyrażamy sprzeciw wobec zamiarów włączenia Gdańska do tzw. inicjatywy tęczowych miast. Nie zgadzamy się na finansowanie ze środków publicznych promocji środowisk LGBT w ramach tzw. polityki równościowej.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Nie dla tęczowego Gdańska!

Podpisz tę petycję teraz!

28.688 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.