Adresat/Adresaci petycji: Abp Stanisław Gądecki

Podziękuj abp Gądeckiemu za obronę rodziny na Synodzie

2.781 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 5.000 podpisów.

Podziękuj abp Gądeckiemu za obronę rodziny na Synodzie

Ksiądz Arcybiskup Stanisław Gądecki, Przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski, w czasie zakończonego w minioną niedzielę synodu o rodzinie, swoją wypowiedzią dla Radia Watykańskiego skierował dyskusję na właściwe tory.

Jednoznacznie opowiedział się przeciw odejściu od nauczania św. Jana Pawła II na temat małżeństwa. Powiedział, że synod ma pomóc rodzinom, a nie zajmować się patologiami. Sprzeciwił się określaniu mianem miłosierdzia tendencji dopuszczania do komunii świętej osób rozwiedzionych, żyjących w nowych związkach, a także afirmowania związków homoseksualnych.

To wystąpienie i następujące po nim wypowiedzi innych biskupów, wiernych prawdzie, nazwano cudem Jana Pawła II.

Poprzyj stanowisko Arcybiskupa Stanisława Gądeckiego i podziękuj za jego wierność nauczaniu świętego Papieża.

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Adresat listu: Abp Stanisław Gądecki

Czcigodny Księże Arcybiskupie!

Serdecznie dziękuję za jasne słowa w obronie małżeństwa i rodziny, które Ekscelencja wypowiedział podczas zakończonego właśnie Synodu.

Nauczanie o rodzinie świętego Jana Pawła II jest wielkim skarbem Kościoła. Słowa Ekscelencji sprawiły, że nadal będzie ono pewnym drogowskazem dla wszystkich wiernych.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Podziękuj abp Gądeckiemu za obronę rodziny na Synodzie

Podpisz tę petycję teraz!

2.781 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 5.000 podpisów.