Pokażcie światu "Matteo"!

Pokażcie "Matteo"! - mimo, że umarł, nadal egzorcyzmuje

503 osób podpisalo petycję.

Pokażcie "Matteo"! - mimo, że umarł, nadal egzorcyzmuje

Sieć Helios po naszym apelu rozszerzyła wyświetlanie filmu "Matteo" w swoich kinach! Dziękujemy!!!

Dalej prosimy o wstawienie do repertuaru "Matteo" przez sieć Multikino.

---

Podobno wielkim zwycięstwem szatana jest to, że wielu ludzi nie wierzy w jego istnienie. Po obejrzeniu filmu "Matteo" trudno trwać w takim przekonaniu.

Co mówią widzowie?

"Chciałam w dwóch słowach podzielić się refleksją na temat filmu Matteo i przede wszystkim podziękować za niego! W niedzielę byłam w kinie z rodziną i wszyscy jesteśmy pod wielkim wrażeniem, wciąż powracamy do niego w rozmowach, dał nam wiele do myślenia. A mój przyjaciel jest na dobrej drodze do nawrócenia po jego obejrzeniu :) Nie jestem ekspertką w temacie, ale nigdy nie widziałam bardziej przekonującego filmu o tematyce chrześcijańskiej. Najlepsze jest to, że pokazuje bardzo wyraźnie ciemną stronę mocy, ale jednocześnie daje nadzieję, nie "zastrasza". Jest w nim prawdziwy sens wiary. Będę go polecać wszystkim znajomym, szczególnie niewierzącym. Spodziewam się masowych nawróceń :)"

"Matteo" to film o zakonniku i wielkim egzorcyście, który umarł w opinii świętości w 1616 r.

Kiedy o. Cipriano de Meo – Prezes Międzynarodowego Stowarzyszenia Egzorcystów przywołuje wstawiennictwa o. Matteo, demon wielokrotnie wścieka się i wykrzykuje: „Nie! Nie! Tylko nie on! Teraz on jest jeszcze groźniejszy, niż był za życia”.

O. Matteo w młodości dokonał zabójstwa... Dziś nadal egzorcyzmuje. Skutki jego wstawiennictwa zostały przedstawione w filmie "Matteo".

Reżyseria: Michał Kondrat
Muzyka: Michał Lorenc

Zwiastun: https://www.youtube.com/watch?v=U8rA4PpV0G4

Premiera w Polsce i we Włoszech nieprzypadkowo odbyła się w rocznicę śmierci Matteo, czyli... 31 października (idealna alternatywa dla świętowania Halloween!)

----

Co możemy zrobić? Pójść z rodziną i znajomymi na projekcję filmu (szczegóły: http://kondrat-media.pl/matteo-projekcje/). Jeśli film nie jest wyświatlany w naszej miejscowości, możemy zadzwonić do najbliższego kina z prośbą o sprowadzenie filmu!

Wszelkie sugestie można przekazywać na adres samego Reżysera: .

Podpisując petycję na niniejszej stronie możemy zwrócić się do kinowych ginantów takich jak Multikino z prośbą o to, aby uwzględniły film w swoim repertuarze.

+ List do:

Ta petycja jest...

Wygrana!

Apel widzów

Szanowni Państwo,

doceniając pozycję Państwa sieci kinowej, zwracam się z prośbą o uwzględnienie lub rozszerzenie w swoim repertuarze filmu "Matteo" w reż. Michała Kondrata, do którego muzykę skomponował sam Michał Lorenc.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Pokażcie "Matteo"! - mimo, że umarł, nadal egzorcyzmuje

Podpisz tę petycję teraz!

503 osób podpisalo petycję.