Petycja do Rady Europy

+ List do:

Zanim opuścisz tę stronę...

Dziękujemy za podpisanie! Teraz podaj dalej!

Adresat/Adresaci petycji: Rada Europy

Do: Przewodniczącego Zgromadzenia Parlamentarnego Rady Europy i członków Biura

Co roku w następstwie późnych aborcji rodzi się wiele żywych dzieci. Dzieci te są najczęściej pozostawiane na śmierć przez nieudzielenie im pomocy medycznej, walczące o każdy oddech, nieraz przez kilka godzin, lub też zabija się je przez podanie śmiertelnego zastrzyku lub uduszenie, a następnie wyrzuca jako odpadki organiczne.

W związku z odmową komisarza praw człowieka Rady Europy oraz niezdolnością Komitetu Ministrów do potwierdzenia, że wszystkie noworodki mają prawo do życia i opieki medycznej, zwracamy się o włączenie tego punktu do porządku obrad Zgromadzenia, zgodnie z art. 65 regulaminu wewnętrznego Zgromadzenia.

Zwracamy się o zbadanie i jasne potępienie praktyk dotyczących zabójstw noworodków.

Apelujemy zwłaszcza o przypomnienie, że wszystkie osoby żywo urodzone mają takie samo prawo do życia, integralności fizycznej i opieki medycznej, bez dyskryminacji ze względu na okoliczności narodzin, zgodnie z Europejską Konwencją Praw Człowieka i Konwencją o Prawach Dziecka.

Rada Europy nie może wyprzeć się spoczywającego na niej obowiązku zagwarantowania praw podstawowych wszystkim osobom.

Dziecko urodzone przedwcześnie JEST OSOBĄ i zasługuje na ochronę!

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Stop zabijaniu noworodków!

Podpisz tę petycję teraz!

226.727 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 500.000 podpisów.