Do p. Minister Krystyny Szumilas

Chrońmy przedszkolaki przed genderideologią!

1.928 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 2.000 podpisów.

Chrońmy przedszkolaki przed genderideologią!

Do przedszkoli próbuje się małymi krokami wprowadzić genderideologię. Z naszych pieniędzy (za pomocą unijnego programu) sfinansowano (poprzez działania Fundacji Edukacji Przedszkolnej) specjalny w tym celu program (http://www.maleprzedszkola.pl/Pobieralnia).

Jest to pomysł nie tylko groźny, ale wręcz destrukcyjny, gdyż zaburza naturalny rozwój i psychikę dziecka. Program ten sugeuje, że płeć jest wyłącznie kwestią uznaniową! Program ten próbuje się wprowadzić już do kilkudziesięciu polskich przedszkoli! Jest on agresywną próbą niszczenia psychiki oraz tożsamości dzieci i w tym względzie nie ma on nic wspólnego z edukacją i wychowaniem.

Warto dodać, że ideologia gender nie jest w żaden sposób zaaprobowana przez polskie prawo ani przez żadne wiążące nas umowy i traktaty międzynarodowe. Co ważne, Konstytucja RP w art. 48. gwarantuje rodzicom „prawo do wychowania swoich dzieci zgodnie z własnymi przekonaniami.

Wychowanie to powinno uwzględniać stopień dojrzałości dziecka, a także wolność jego sumienia i wyznania oraz jego przekonania”, a w art. 53. mówi o tym, iż „Rodzice mają prawo do zapewnienia dzieciom wychowania i nauczania moralnego i religijnego zgodnie ze swoimi przekonaniami”. Już dziś podpisz petycję skierowaną do Ministra Edukacji Narodowej, Krystyny Szumilas, w celu zatrzymania takich działań.

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

P.T. Minister Edukacji Narodowej Krystyna Szumilas

Szanowna Pani Minister,

z niepokojem zapoznałem/am się z informacją na temat „Programu Równościowego” przygotowanego przez Fundację Edukacji Przedszkolnej, który planuje się wprowadzić w kilkudziesięciu przedszkolach. Program zachęca dzieci do zachowań sprzecznych z ich płcią. Sugeruje, że płeć nie jest kwestią biologiczną, lecz wyłącznie uznaniową. Jest on agresywną próbą niszczenia psychiki oraz tożsamości dzieci i w tym względzie nie ma on nic wspólnego z edukacją i wychowaniem.

Stanowczo sprzeciwiam się wprowadzeniu ideologii gender do polskich przedszkoli. Pragnę dodać, że ideologia ta nie jest w żaden sposób zaaprobowana przez polskie prawo.

Ponadto, Konstytucja RP w art. 48. gwarantuje rodzicom „prawo do wychowania swoich dzieci zgodnie z własnymi przekonaniami. Wychowanie to powinno uwzględniać stopień dojrzałości dziecka, a także wolność jego sumienia i wyznania oraz jego przekonania”, a w art. 53. mówi o tym, iż „Rodzice mają prawo do zapewnienia dzieciom wychowania i nauczania moralnego i religijnego zgodnie ze swoimi przekonaniami”.

Zwracam się do Pani Minister z apelem o powstrzymanie powyższych działań.

[Imię i nazwisko]

Chrońmy przedszkolaki przed genderideologią!

Podpisz tę petycję teraz!

1.928 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 2.000 podpisów.