Adresat/Adresaci petycji: Polskie Koleje Państwowe

Młodzi z Suwałk wnioskują o przywrócenie linii kolejowych

5.037 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 10.000 podpisów.

Młodzi z Suwałk wnioskują o przywrócenie linii kolejowych

My, niżej podpisani młodzi mieszkańcy miasta Suwałki zwracamy się z prośbą o przywrócenie połączeń linii kolejowych trasy Suwałki-Kraków oraz Suwałki-Szczecin.
Zmiany, które zostaną wprowadzone po 9 grudnia bieżącego roku stają się bardzo niekorzystne dla aktualnych klientów Polskich Kolei Państwowych. Pragniemy zwrócić szczególną uwagę na grupę społeczeństwa, która korzysta z w.w. połączeń. Są to ludzie młodzi, studiujący w miastach, przez które przejeżdżają owe linie. Wycofując je z rozkładu pozbawia się studentów bezpośredniego powrotu do rodzinnego miasta. Pragniemy jednak zauważyć, iż mimo komfortu, jakim cieszy się kolej, po wprowadzeniu zmian będą zmuszeni do przesiadek, co skutkować będzie korzystaniem z połączeń autobusowych, różnych przewoźników i firm prywatnych. Ale jednocześnie prosimy zwrócić uwagę na ilość pasażerów – jest ona niewątpliwie opłacalna.
Połączeń między Suwałkami a innymi miastami nie jest dużo, co i tak wyklucza nasze miasto i stawia na marginesie Polskich Kolei Państwowych. Prosimy postawić się w roli osób korzystających z kolei, szczególnie studentów.
Wyrażamy nadzieję, że nasza petycja zostanie rozpatrzona pozytywnie. Z niecierpliwością czekamy na odpowiedź.

This petition has been created by a citizen or association not affiliated with CitizenGO. CitizenGO is not responsible for its contents.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Czy są Państwo pewni? Ta petycja, jak inne, potrzebuje Państwa wsparcia, by była skuteczna. W każdym momencie mogą się Państwo wypisać.
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

Adresat/Adresaci petycji: Polskie Koleje Państwowe

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Młodzi z Suwałk wnioskują o przywrócenie linii kolejowych

Podpisz tę petycję teraz!

5.037 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 10.000 podpisów.