Żądamy zwolnienia z Polskiego Zw. Piłki Siatkowej Eugeniusza Andrejuka, który publicznie pochwalił ukraińskie ludobójstwo!!!

Adresat/Adresaci petycji: Prezes PZPS Jacek Kasprzyk

3.653 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 5.000 podpisów.

Żądamy usunięcia z szeregów Polskiego Związku Piłki Siatkowej Państwa pracownika Eugeniusza Andrejuka (specjalista ds. mediów) za jego PUBLICZNĄ wypowiedź pochwalającą ukraińskie ludobójstwo na polskim narodzie na Wołyniu i w Małopolsce Wschodniej.

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:

Adresat/Adresaci petycji: Prezes PZPS Jacek Kasprzyk

Żądamy usunięcia z szeregów Polskiego Związku Piłki Siatkowej  Państwa pracownika Eugeniusza Andrejuka (specjalista ds. mediów) za jego PUBLICZNĄ  wypowiedź pochwalającą ukraińskie ludobójstwo na polskim narodzie na Wołyniu i w Małopolsce Wschodniej.

Nie satysfakcjonuje nas zawieszenie w obowiązkach pana Eugeniusza! Proszę nie pisać w swoim oświadczeniu, że jego komentarz był komentarzem prywatnym, gdyż był on napisany pod postem ogólnodostępnej strony (Nowej Konfederacji) na facebooku. Nie satysfakcjonuje nas Państwa oświadczenie, że zawieszenie będzie trwać do czasu wyjaśnienia okoliczności i AUTORSTWA wskazanego komentarza! W tym przypadku nie ma żadnych wątpliwości, że komentarz był publiczny i był napisany przez Eugeniusza Andrejuka!!!

Eugeniusz Andrejuk pod postem Nowej Konfederacji, publicznie stwierdził:

„Ukraińcy słusznie wystawili rachunek w 1943 roku. Polak niczego nie nauczy i nie zrozumie. Jerzy Giedrojć pisał, że Polska nie potrafiła zostać mocarstwem i nie umie być Czechami. Idąc tym tokiem rozumowania to można powiedzieć, że Polska to takie nie wiadomo co”.

„Ukraińcy mieli rację wystawiając rachunek Polakom i nie tylko w 1943 ale również w Humaniu w 1780. Obcy element należało usuwać”

Pomimo tego, że Eugeniusz Andrejuk już usunął swój publiczny profil na Facebooku twierdząc, że ktoś włamał mu się na konto to wiemy, że jest to KŁAMSTWO, ponieważ dysponujemy skanami rozmowy przeprowadzonej w dniu 18 marca b.r Pana Eugeniusza z Panem Marcinem Skalskim w której Eugeniusz pisze:

„za takie imperialne gadanie Ukraińcy wystawili rachunek . rachunek jak najbardziej uzasadniony”.

Nadmienię, że w dniu 13.04.2021 Ośrodek Monitorowania Antypolonizmu zgłosił sprawę Pana Andrejuka do prokuratury! Proszę pamiętać, że my nie odpuścimy tej sprawy i będziemy się upominać o ukaranie człowieka, który publicznie pochwalił ukraińskie barbarzyńskie ludobójstwo na polskim narodzie! Jeżeli zarząd PZPS nie orientuje się czy  było to ludobójstwo to czuje się w obowiązku aby Was w tym uświadomić!

Ukraińscy sąsiedzi Polaków na Wołyniu i w Małopolsce Wschodniej w latach 1939-1947 wymordowali ponad 250 tysięcy polskich dzieci, kobiet i starców. Prowadzeni byli przez swoich „księży” grecko-katolickich, którzy przed rzeziami polskich wsi świecili narzędzie zbrodni w cerkwiach czy w kościołach! Ukraińcy mordowali swoich polskich sąsiadów na 362 sposoby, które miały spowodować jak najwięcej cierpienia przed nastąpieniem śmierci! Mordowali przede wszystkim z chęci wzbogacenia się!

Nie zgadzamy się na to aby w POLSKIM Związku Piłki Siatkowej pracował człowiek, który pochwalił bestialskie ludobójstwo na naszych Rodakach!!!

Cały „światek” sportowy musi się dowiedzieć, że pomimo takich dowodów Państwo nie wyciągnęliście należytych konsekwencji wobec tak ANTYPOLSKO nastawionego człowieka. Nie zgadzamy się aby w POLSKIM związku pracował taki człowiek i żądamy jego USUNIĘCIA  z szeregów związku!!

Sprawa już żyje swoim życiem:

[Imię i nazwisko]

Podpisz tę petycję teraz!

3.653 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 5.000 podpisów.