Prezydencki akt łaski dla p.Zygmunta Miernika który rzucił tortem w sędzinę w procesie generała Kiszczaka.

Adresat/Adresaci petycji: Prezydent Rzeczpospolitej Polskiej

2.873 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 5.000 podpisów.

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Zanim opuścisz tę stronę...

Dziękujemy za to, że podpisałeś się pod naszą petycją. Prosimy, podziel się teraz nią ze swoimi znajomymi.

Adresat/Adresaci petycji: Prezydent Rzeczpospolitej Polskiej

Petycja do Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej o Prezydencki Akt Łaski dla skazanego prawomocnym wyrokiem Zygmunta Miernika.Człowiek ten w obronie sprawiedliwości i rzetelności sprawowania urzędu sędziego,w akcie protestu przeciwko stronniczym i niesprawiedliwym decyzjom sędziny Anny Wielgolewskiej rzucił w wychodzącą z sali sędzinę świeżym tortem.Ten spektakularny czyn nie miał na celu znieważenia ani nietykalności cielesnej urzędującego sędziego.Był desperackim aktem przeciwstawienia się niewłaściwym decyzjom sędziów którzy w sposób jawny utrudniają skazanie autorów zbrodni reżimu komunistycznego za ich haniebne postępki których ofiary do dziś nie doczekały się zadośćuczynienia.Sędzina została obrzucona tortem wychodząc z sali,więc niejako czynności służbowe zostały zakończone.Nie można mówić że była to zniewaga urzędu sędziego,a osobisty rodzaj dezaprobaty dla pani Anny Wielgolewskiej,której decyzje nie licują z powagą sprawowanego urzędu.Brońmy sprawiedliwości,nie nieuczciwych sędziów.

[Imię i nazwisko]

Podpisz tę petycję teraz!

2.873 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 5.000 podpisów.