DZIĘKUJEMY, JANIE PAWLE II!

Janie Pawle II, dziękujemy!

DZIĘKUJEMY, JANIE PAWLE II!

71.978 podpisało. Osiągnijmy 100.000!

27 kwietnia odbędzie się kanonizacja bł. Jana Pawła II. Dziewięć lat temu umieranie naszego Papieża wywołało tak silne duchowe i religijne poruszenie w Polsce, że nazwaliśmy ten czas naszymi Narodowymi Rekolekcjami. To od nas zależy, czy dobra i mądrości bł. Jana Pawła II będziemy doświadczać w naszym osobistym życiu. Módlmy się za wstawiennictwem naszego wielkiego Rodaka!

Życiorys Papieża-Polaka może dodawać otuchy i stać się źródłem nadziei zwłaszcza dla tych, którzy zmagają się w swoim życiu z bolesnymi wydarzeniami, którzy doświadczają poważnych krzywd i niezasłużonego cierpienia, którzy nierzadko boleśnie rozczarowani są najbliższymi, środowiskiem, a także swoją własną słabością. Historia Jana Pawła II może być dla tych osób ważną lekcją życia i takiego postępowania, które jest zgodne z wysokimi ideałami Ewangelii. Życiorys Papieża-Polaka może być też dla nas lekcją wytrwałości w dobru – w każdej sytuacji i za każdą cenę.

Do młodych ludzi szczególnie trafia fakt, że Jan Paweł II ukazuje chrześcijaństwo, w którym kryterium dojrzałości jest rozwój całego człowieka, który z pomocą Boga potrafi wyrażać miłość i odpowiedzialność w harmonii ciała i płci, myślenia i przeżywania, wartości i wolności.

----

Niech każdy ma możliwość podzielić się ze światem wdzięcznością za świętość Jana Pawła II, której doświadczyliśmy. Zachęcamy do dzielenia się świadectwami. Wystarczy użyć opcji "Komentarz". Można też wyłącznie podpisać się pod prośbą o wstawiennictwo bł. Jana Pawła II, bez dodawania indywidualnego świadectwa (bo są sprawy, które powinny pozostać w sercu).

Pokażmy światu naszą wdzięczność i zachęćmy do wspólnej modlitwy za wstawiennictwem bł. Jana Pawła II.

71.978 podpisało. Osiągnijmy 100.000!

Uzupełnij swój podpis

Podpisz tę petycję teraz!