Adresat petycji: Joanna Zmysłowska — Dyrektor Biura Reklamy Multikino SA

wygrane

624 osób podpisalo petycję.

Oburzająco nieadekwatne do treści filmu i wieku odbiorcy reklamy

Gratulujemy i dziękujemy! Multikino usunęło wulgarne reklamy sprzed filmu.

----

Miałam ogromną przyjemność obejrzeć w Multikinie wspaniały, bogaty w wartości film "Niebo istnieje...naprawdę". Niestety przed projekcją filmu byłam zmuszona obejrzeć wraz z moimi dziećmi (film jest przeznaczony dla odbiorców od 12 roku życia) demoralizujące i obsceniczne reklamy, min. filmu o płatnej męskiej prostytutce oraz scenę przedstawiającą niemowlę biorące do ust prezerwatywę ( film "Sąsiedzi").

Proszę o poparcie mojej petycji, abyśmy mogli czuć się bezpiecznie zabierając nasze dzieci do kina. Dla nas, dorosłych też przecież ważne jest abyśmy nie byli zmuszani do oglądania bulwersujących reklam mało ambitnych filmów, których i tak nie mamy ochoty obejrzeć.

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Ta petycja jest...

Wygrana!

Do Pani Joanny Zmysłowskiej — Dyrektora Biura Reklamy Multikino SA

Szanowna Pani Dyrektor,

piszę w sprawie oburzająco nieadekwatnych do treści filmu "Niebo istnieje...naprawdę" i wieku odbiorców reklam.

Jako klient Multikina oczekuję bardziej przemyślanego doboru reklam przed seansami filmowymi. Uważam, że emitowanie przed filmem o treści religijnej, przeznaczonym również dla dzieci (od 12 roku życia) demoralizujących i obscenicznych reklam jest skandaliczne.

Domagam się usunięcia reklam, które demoralizują dzieci i młodzież oraz obrażają uczucia religijne osób wierzących, przed filmami przeznaczonymi dla małoletnich oraz zawierającymi treści o charakterze religijnym.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Oburzająco nieadekwatne do treści filmu i wieku odbiorcy reklamy

Podpisz tę petycję teraz!

624 osób podpisalo petycję.