Adresat petycji: Wanda Półtawska

Czytam Jana Pawła II

186 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 200 podpisów.

Czytam Jana Pawła II

Mówi się o nas, że jesteśmy „pokoleniem JP2". I rzeczywiście – dla większości Polaków Jan Paweł II jest Autorytetem. Jest albo... mówią, że jest. W gruncie rzeczy często nie znamy Jego nauki. Kilka wystąpień z telewizji, tych najbardziej znanych owszem, ale o większości papieskiego nauczania nie mamy pojęcia. A trzeba przyznać, że trudno jest nam się zmobilizować, przysiąść, poczytać dzieła Jana Pawła II. Poświęcamy dużo czasu i wysiłku, żeby nauczyć się nowego języka, odbyć ileś dodatkowych kursów, zdobyć nowe kwalifikacje. A w tym, co najważniejsze - tym, co może zaważyć na naszej WIECZNEJ PRZYSZŁOŚCI, jesteśmy bierni, nie chcemy poznawać nauk Ojca Świętego, które są „receptą na świętość"!

NADSZEDŁ CZAS ABY TO ZMIENIĆ! I DLATEGO POWSTAŁA AKCJA "CZYTAM JP2"!

ABY WSZYSTKIE PIĘKNE, WZNIOSŁE EMOCJE, KTÓRE POJAWIŁY SIĘ PO KANONIZACJI OJCA ŚWIĘTEGO ZMIENIĆ W COŚ TRWAŁEGO!

Nasza akcja jest skierowana przede wszystkim do ludzi młodych, choć oczywiście dołączyć może każdy. Nadchodzą wakacje - brak argumentu "nie mam czasu":) Idea akcji jest bardzo prosta:

1) W polu "Dodatkowa wiadomość (opcjonalnie)" deklarujecie się, co KONKRETNIE PRZECZYTACIE. Podajecie swoje imię, nazwisko, kod pocztowy i maila i podpisujecie się.

2) Czytacie, to, co obiecaliście :)

3) Zmieniacie (a przynajmniej się staracie zmienić ;) ) na lepsze Wasze postępowanie i postrzeganie świata.

4) Zachęcacie swoich znajomych do dołączenia do akcji "Czytamy JP2" :)

WASZE IMIONA, NAZWISKO I TYTUŁ DZIEŁA, KTÓRE ZDECYDUJECIE SIĘ PRZECZYTAĆ BĘDĄ ZEBRANE W KSIĄŻECZKĘ DOSTARCZONE PANI PROF. WANDZIE PÓŁTAWSKIEJ, PRZYJACIÓŁCE, "SIOSTRZYCZCE" JANA PAWŁA II, która na każdym swoim wykładzie zachęca do czytania Jego pism.

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

Add a personal message to the email
kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką prywatności i Warunkami korzystania.Podpisując, akceptujesz Warunki korzystania CitizenGO i Politykę prypltności i zgadzasz się na otrzymywanie od czasu do czasu e-maili o naszych kampaniach. Możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Biorę udział w akcji "Czytam Jana Pawła II"

Czytam teksty Jana Pawła II.

[Imię i nazwisko]

Czytam Jana Pawła II

Podpisz tę petycję teraz!

186 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 200 podpisów.