18.456 podpisów

O Honorowe obywatelstwo Krakowa dla dr Wandy Półtawskiej

11 maja krakowscy radni podjęli uchwałę o nadaniu dr  Wandzie Półtawskiej Honorowego Obywatelstwa!
(24 głosy Za, 13 Przeciw, 1 Wstrzymujacy się)

Dziękujemy wszystkim, którzy dołączyli do akcji i podpisali naszą petycję.

„Człowiek nie dlatego żyje, że się urodził, tylko dlatego się rodzi, że żyje”

18.456 podpisów

4.995 podpisów

O ukraińskie niemowlęta w rodzinach zastępczych

Polska jest krajem niosącym ogromną pomoc ofiarom wojny na Ukrainie.

Jednym z najtrudniejszych wyzwań jest opieka nad ukraińskimi sierotami przesiedlanymi całymi placówkami z terenów objętych wojną.

System tzw. instytucjonalnej opieki nad dziećmi wygląda na Ukrainie tak, jak w Polsce i w innych krajach Europy wyglądał kilkadziesiąt lat temu.
Ukraińskie sierocińce to często ośrodki sprawujące opiekę nad setką i większą liczbą dzieci, od noworodków do nastolatków, w jednym obiekcie.

4.995 podpisów

296.585 podpisów

Disney: Skończcie z promowaniem agendy LGBTQ

Wytwórnia filmów dla dzieci Walt Disney, którą znaliśmy i kochaliśmy, nie żyje.

Tym razem scena pocałunku gejowskiego w filmie "Astral" ma być wymierzona w nasze dzieci, a Disney nie ukrywa swojego planu indoktrynacji najmłodszych. Koncern szybko staje się nowym politycznym ramieniem dla lewicowego ruchu promującego program LGBTQ+ i teorię gender wśród maluchów. A jedynymi ich przeciwnikami są zatroskani ludzie, tacy jak Państwo i my.

296.585 podpisów

8.068 podpisów

Chronić, a nie zabijać

Po kilkunastu dniach wojny na Ukrainie ponad setka organizacji feministycznych i proaborcyjnych z Mołdawii, Polski, Słowacji, Rumunii, Węgier oraz kilka podmiotów i instytucji międzynarodowych wystosowało apel do rządów tych krajów, by zapewniły kobietom uciekającym przed agresją Rosji natychmiastowy dostęp do aborcji na żądanie.

8.068 podpisów

20.908 podpisów

Bojkot sklepów Auchan, Leroy Merlin i Decathlon!

Agresja Rosji na Ukrainę spowodowała zakończenie działalności na rynku rosyjskim setek firm zagranicznych, które były od lat obecne w tym kraju.

Lista jest długa i obejmuje wszystkie branże oraz największych gigantów, którzy przyłączyli się w ten sposób do sankcji na Rosję (m.in. McDonald’s, PepsiCo, AmRest, Unilever, Procter&Gamble, LVMH, Coca-Cola, Visa, Mastercard, Disney, Amazon, Volkswagen).

Inne podejście do kwestii solidarności z narodem ukraińskim walczącym ze zbrojną napaścią Rosji ma biznes francuski.

20.908 podpisów

198.216 podpisów

Powstrzymajmy ONZ przed przyjęciem aborcji i seksualizacji dzieci jako rozwiązania problemu zmian klimatycznych

Nadszedł ten czas w roku, kiedy jako CitizenGO przygotowujemy się do dorocznego spotkania Komisji Narodów Zjednoczonych ds. Statusu Kobiet (CSW), które odbywa się w siedzibie głównej w Nowym Jorku.

Podczas tego wydarzenia delegaci rządów z całego świata są wysyłani, by reprezentować państwa członkowskie w negocjacjach, których celem jest wypracowanie w ciągu dwóch tygodni ostatecznego projektu tzw. „Uzgodnionych wniosków".

198.216 podpisów

36.905 podpisów

Stoimy po stronie pokoju, a nie wojny

Nasza historia nie pozwala nam patrzeć ze spokojem na wojnę Rosji z Ukrainą.

Współistnienie Polaków i Ukraińców miało, w stosunkowo nieodległej przeszłości, również momenty traumatycznie dla nas bolesne.

Jednak dziś musimy zdecydowanie stanąć po stronie pokoju u naszego sąsiada, jego suwerenności i wolności.

Tylko taka postawa może być dla nas nadzieją na przyszłość wobec agresji, której ze strony Rosji sami wielokrotnie, jako naród, doświadczaliśmy.

Prosimy o podpis pod naszym listem solidarności z Ukrainą.

36.905 podpisów

12.352 podpisów

O podpis Prezydenta

Jesteśmy świadkami ogromnej presji jaką środowiska lewicowe wywierają na Prezydencie Andrzeju Dudzie, by ten zawetował przyjętą przez Sejm ustawę o zmianie Prawa oświatowego zwaną w mediach Lex Czarnek.

Z punktu widzenia rodziców uchwalone zmiany mają jedną zasadniczą zaletę.

Wszelkie zajęcia dodatkowe prowadzone na terenie szkół przez zewnętrzne podmioty (stowarzyszenia, fundacje czy inne organizacje) będą musiały uzyskać pozytywną opinię kuratora oświaty na temat programu i wykorzystywanych do nich materiałów.

12.352 podpisów

343.523 podpisów

Stop przymusowi szczepień na COVID!

Przedstawiciele władzy, niemal na całym świecie, uważają, że mogą posuwać się do ograniczania naszej wolności osobistej i zmuszania nas jako obywateli (nawet naszych małych dzieci) do obowiązkowego przyjmowania kolejnych zastrzyków preparatu przeciwko COVID-19... pod groźbą utraty pracy i wyrzucenia na margines społeczeństwa.

Grożą grzywnami, odmową świadczenia usług, ograniczeniem możliwości podróżowania i utratą pracy każdemu, kto odmówi podporządkowania się.

343.523 podpisów

12.276 podpisów

O powrót dzieci do szkół

Wiemy coraz więcej na temat wirusa SARS-COV2, sposobów jego rozprzestrzeniania się i skutków zdrowotnych dla dzieci.

Kolejne badania na całym świecie pokazują, że wirus, albo nie powoduje skutków chorobowych, albo są one wyjątkowo łagodne dla dzieci w wieku szkolnym. (1)

Coraz bardziej, także na podstawie badań, przebija się świadomość, że zamykanie szkół i nauka zdalna nie przyczynia się, lub tylko w minimalnym stopniu do zmniejszenia transmisji wirusa. (2)

12.276 podpisów

Subskrybuj CitizenGO RSS