Wspieramy Pana Doktora Włodzimierza Bodnara z Przemyśla

Adresat/Adresaci petycji: Ministerstwo Zdrowia - Prezes Okręgowej Rady Lekarskiej - Konsultanci Krajowi - Okręgowa Izba Lekarska -

Wspieramy Pana Doktora Włodzimierza Bodnara z Przemyśla

9.673 podpisało. Osiągnijmy 10.000!

Szanowni Państwo,

Zwracam się do Państwa z prośbą o wsparcie dla Pana Doktora Włodzimierza Bodnara z Przemyśla.

Lekarz publikuje skuteczny schemat leczenia choroby COVID-19 tanim, powszechnie dostępnym lekiem, pozwalający zwalczyć infekcję nawet w 48 godzin.

Na skutek "odgórnych nacisków" lekarz zdejmuje ze swojej strony internetowej opis terapii.

Rzecznik Odpowiedzialności Zawodowej wszczyna wobec lekarza postępowanie i będzie badał, "czy doszło do propagowania postaw anty zdrowotnych, stosowania metod, które nie są zweryfikowane naukowo lub są szkodliwe".

Lekarz, który zamiast jak najdłużej i jak najdrożej leczyć, chciał skutecznie WYLECZYĆ, ma teraz postępowanie, które grozi pozbawieniem prawa do wykonywania zawodu❗️

Tak dziś wygląda "medycyna akademicka".

Nie możemy pozostać obojętni na to co spotkało Pana Doktora Bodnara.

Podpisujmy, udostępniajmy.

Pomóżmy Panu Doktorowi nadal skutecznie leczyć ludzi chorych na COVID-19.

Poniżej przesyłam linki:

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.

9.673 podpisało. Osiągnijmy 10.000!

Uzupełnij swój podpis

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Proszę wybrać opcję:
Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności i Regulaminem

Szanowni Państwo,

W związku ze wszczęciem wobec lek. Włodzimierza Bodnara postępowania związanego ze stosowaniem przez niego w terapii COVID-19 amantadyny, niniejszym żądam natychmiastowego zaprzestania jakichkolwiek szykan wobec lekarza, którego intencją jest szybkie i skuteczne wyleczenie pacjenta, a nie jedynie jak najdłuższe i jak najdroższe leczenie.

To niewyobrażalny skandal, że w sytuacji, w której lekarz informuje o odkryciu być może taniej, prostej i skutecznej terapii przeciw chorobie COVID-19, spotyka się jedynie z szykanami ze strony Izby Lekarskiej.

Dawno już nic tak nie zachwiało mojego zaufania do współczesnej medycyny akademickiej, jak informacja o wszczęciu wobec lekarza postępowania dyscyplinarnego za to, że chciał pokazać światu skuteczną terapię.

Z wyrazami oburzenia,
.........................................