70th anniversary of the adoption of the Universal Declaration of Human Rights

OSN, chráň život, rodinu a náboženskú slobodu!

45.627 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 50.000 podpisov.

OSN, chráň život, rodinu a náboženskú slobodu!

Pred 70 rokmi bola väčšina sveta v dôsledku Druhej svetovej vojny v ruinách. V Európe a na celom svete sa množili totalitné režimy, ktoré vyvolávali hrôzu a prispievali k dlhodobým vojnám. Väčšina krokov týchto zlovestných režimov bola pritom prakticky v súlade so zákonmi svojich krajín. V roku 1948 sa preto svetoví lídri zhromaždili a jednomyseľne vyhlásili:

Už nikdy nedopustíme surový výkon vládnej moci.
Nedovolíme krajine pošliapať základné práva svojich vlastných občanov.
Nedovolíme, aby bol štát najvyšším orgánom rozhodovania o tom, čo je správne a čo je zlé.

Tak vznikla Všeobecná deklarácia ľudských práv.

Dnes, o 70 rokov neskôr, veľa ľudských práv, ktoré sú obsiahnuté vo Všeobecnej deklarácii je obmedzovaných, opomínaných a prekrúcaných.

V decembri OSN oslávi 70. výročie Všeobecnej deklarácie ľudských práv. Počas podujatí venovaných tomuto výročiu v sídle OSN v Ženeve chceme predložiť vyhlásenie, ktorého cieľom je pripomenúť OSN a jeho členským štátom skutočný význam Všeobecnej deklarácie ľudských práv, ktorý vyžaduje ochranu života každého človeka, manželstvo muža a ženy, skutočnú rodinu a práva rodičov ako aj práva veriacich.

Podporte toto vyhlásenie a požiadavku rešpektovať skutočné ľudské práva!

Vyjadrite svoj názor, podporte kresťanov a iné náboženské menšiny prenasledované pre svoju vieru po celom svete. Postavte sa za  zdravotníckych pracovníkov v Európe, ktorí chcú vykonávať svoje povolanie v súlade so svojim svedomím. Pomôžte nám chrániť tých najzraniteľnejších ľudí v spoločnosti, ktorých najdôležitejšie zo všetkých práv, právo na život je napádané a ohrozované.

OSN a jeho členské štáty nerobia všetko potrebné na ochranu týchto základných práv. Chceme si byť istí, že naše hlasy na obranu tých, ktorí nemajú vlastný hlas, bude počuť na najvyššej úrovni. Zapojte sa do tohto zboru hlasov vyjadrujúcich podporu vyhlásenia - v obrane prenasledovaných a zabudnutých; prirodzenú dôstojnosť ľudskej osoby a základné slobody, ktoré by každý mal mať.

Anglický text dokumentu si môžete prečítať tu.

Podpísať petíciu teraz!

Prosím, vyberte si z nasledujúcich možností:
Určite? Táto petícia, ale aj mnohé ďalšie, potrebujú vašu podporu, aby boli úspešné. Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
CitizenGO bude chrániť vaše súkromie a bude vás priebežne informovať o tejto kampani a podobných iniciatívach. Svojím podpisom zároveň vyjadrujete súhlas s Podmienkami používania a Pravidlami ochrany osobných údajov CitizenGO a súhlasíte s občasným zasielaním e-mailov o našich kampaniach. Kedykoľvek sa môžete odhlásiť.

Výzva generálnemu tajomníkovi OSN

Vyzývame všetky národy sveta, aby dodržiavali základné ľudské práva na život, rodinu a náboženskú slobodu, ktoré uznáva Všeobecná deklarácia ľudských práv.

[Vaše meno/Vaše jméno]

Podpísať petíciu teraz!

45.627 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 50.000 podpisov.