Petícia za Asiu Bibi

Naliehavé: Asia Bibi je v ohrození života

118.422 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 200.000 podpisov.

Naliehavé: Asia Bibi je v ohrození života

"Situácia je mimoriadne kritická. Mojej rodine, mne a tým, čo mi v Pakistne pomáhajú, hrozí smrť. Na moju hlavu vypísali odmenu."

Asia Bibi

Vyššie uvedená slová poslala Asia Bibi z väzenia.

Jej život je v bezprostrednom nebezpečenstve. Tiež jej dcéry a manžela.

Pomôžte nám dotiahnuť jej oslobodenie do úspešného konca a zabezpečiť, aby sa dostala bezpečne na slobodu, ktorá jej právom patrí.

ZVRAT V PRÍPADE ASIE BIBI

Minulý týždeň sme vám písali radostnú správu, že Asia Bibi je slobodná. Asia bola vo väzení od 16. júna 2009 na základe falošného obvinenia z hanobenia mena proroka Mohameda a podľa zákona šaría o rúhaní bola odsúdená na trest smrti, kým ju Najvyšší súd Pakistanu neoslobodil.

Verdikt oslobodenia však vyvolal vlnu násilia v celom Pakistane. Radikáli žiadajú prehodnotenie jej oslobodenia a smrť. Jej právnik, ktorému sa vyhrážali smrťou, opustil krajinu. Na zmiernenie napätia premiér Pakistanu Imran Khan ustúpil radikálom a prisľúbil im, že Asii Bibi nedovolí opustiť krajinu a umožní opakovane preskúmať jej prípad.

CitizenGO od začiatku pomáha Asii Bibi a aktuálne robíme všetko preto:

- aby bola prepustená na slobodu,

- aby mohla opustiť krajinu hneď ako to bude možné,

- a aby ona, jej rodina a tí, čo jej v Pakistne pomáhajú, mali zabezpečený azyl na bezpečnom mieste mimo Pakistanu.

Preto žiadame pakistánskeho predsedu vlády, Imrana Chána, aby zabezpečil jej prepustenie z väzenia a prijal potrebné bezpečnostné opatrenia, aby mohla ostať na žive.

Vyzývame tiež generálneho tajomníka Organizácie Spojených národov Antóniu Guterresa, vysokú predstaviteľku Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Federicu Mogheriniho, ministrov zahraničných vecí členských štátov EÚ a ďalších politikov a diplomatov, aby všetkými dostupnými diplomatickými nástrojmi vyvíjali tlak na Pakistan, aby bolo dosiahnuté úplné oslobodenie Asie Bibi.

Napriek tomu, že je Asia slobodná, je stále vo väzení. Aj keď nevinná, jej problémy ani zďaleka neskončili.

Prosím, podpíšte a zdieľajte túto petíciu za úplné oslobodenie Asie Bibi.

Ďakujeme za každú Vašu pomoc!

Podpísať petíciu teraz!

Vyberte možnosť:
Si si istý? Táto petícia, ako aj iní potrebujú vašu podporu, aby bola úspešná. Môžete sa kedykoľvek odhlásiť.
CitizenGO bude chrániť vaše súkromie a bude vás priebežne informovať o tejto kampani a podobných iniciatívach. Svojím podpisom zároveň vyjadrujete súhlas s Podmienkami používania a Pravidlami ochrany osobných údajov CitizenGO a súhlasíte s občasným zasielaním e-mailov o našich kampaniach. Kedykoľvek sa môžete odhlásiť.

Let Asia Bibi leave Pakistan

Dear Imran Khan, Prime Minister of Pakistan,
(in copy to the Ministers of Foreign Affairs of EU states,
the High Representative of the EU for Foreign Affairs, Federica Mogherini,
the Secretary General of the UN, António Guterres
and the President of the USA, Donald Trump):

Asia Bibi is an officially free woman, according to the verdict of the Supreme Court of Pakistan.

The pressures in the street of the followers of the TLP party can not alter this sentence of acquittal, because otherwise this woman would be deprived of any legal guarantee and her most basic human rights, and she would be giving it to those who ask his death on the street.

I beg you to do everything in your power to save Asia Bibi's life: guarantee her and her family's safety, and let her leave the country so that she can start a new life in freedom in another place of welcome.

Thank you!

[Vaše meno/Vaše jméno]

Podpísať petíciu teraz!

118.422 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 200.000 podpisov.