Denník SME: byť kresťanom neznamená postihnutie!

Hanobiť a šikanovať ľudí pre vieru je neakceptovateľné!

victory

13.219 people have signed.

Denník SME: byť kresťanom neznamená postihnutie!

Novinári z denníka SME si myslia, že byť kresťanom je forma postihnutia.

V sobotu sa objavil na twitteri komentátora denníka SME Petra Tkačenka tento príspevok:
„Taká vec. Už niekto napísal hanopis na Simu Martausovú alebo to zas budem musieť urobiť ja?“ Jej hudobná tvorba je podľa neho „doradu infantilná hrôza.“

Pod tweetom nasleduje komunikácia s Radom Ondřejíčkom známym ako „Cynická obluda,“ ktorý v rámci svojej satirickej rubriky v denníku SME pravidelne uráža kresťanov. Ondřejíček píše:
„Ona je kresťanka. Nemal by si sa vysmievať postihnutým.“

V ďalšom komentári dodal, že jej tvorba je „nekreatívna, uslintaná gýčová sračka.“

Tkačenko na adresu známej kresťanskej speváčky Simy Magušinovej (rod. Martausovej) doplnil, že „by ju mohli zašiť a aspoň by sa zastavila nová produkcia.“

Vo vzájomnej konverzácii nešetrili ani jej manžela Michala Magušina, ktorý je redaktorom denníka Postoj. „Lol, tak fráterník z Postoja. To na ten jej svet z leporela krásne sedí,“ napísal komentátor SME Tkačenko.

Mať nelichotivý názor na hudobnú tvorbu speváčky je samozrejme prípustné, ale kyberšikana a urážka z dôvodu jej náboženského presvedčenia, sú už rozhodne za čiarou.

Táto komunikácia svedčí o mentálnom svete mnohých progresívcov, ktorí nenávidia kresťanov a pri každej možnej príležitosti sa z kresťanskej viery vysmievajú.

Veľmi dobre reagoval na túto urážlivú komunikáciu Ján Magušin (švagor Simi):

„Tu je ale ukážka toho, ako v skutočnosti viacerí ľudia, priamo či nepriamo sa hlásiaci k "progresívnej agende," vnímajú slobodu a dôstojnosť človeka. Pretože keď niekto kriticky pristúpi k témam, ktoré sú pre nich citlivé a dôležité  (napr. predĺženie lehoty na rozmyslenie pre ženy, ktoré zvažujú umelé prerušenie tehotenstva), spustí sa hejt o diskriminácií, neslušnosti, stredoveku, talibane.

Najradšej by oponenta umlčali všade kde sa dá, zosmiešnili a najlepšie aj vytlačili z verejných funkcií. Keď ale nevyberane a neslušne zaútočia na ženu, označia ju za „postihnutú“ a prisolia to posmechom z jej náboženského presvedčenia, je to v poriadku.“

Správanie novinárov denníka SME je za čiarou. Kresťania by tieto urážky nemali tolerovať, pretože teraz sú to slová, no onedlho to môžu byť skutky, násilné skutky.

Ak si spomeniete, tak bol to ten istý denník SME, ktorý bol schopný obhajovať pedofíliu.

A bolo to opäť na webe denníka SME, kde Michal Havran vo svojom nenávistnom komentári verejne potupil kresťanov a farára Mariána Kuffu v článku Pošlite kresťanov do cirkusu. Havran nazval Pannu Máriu „bábikou z Dráčika preoblečenou za nejaký pohanský totem,“ vdp. Kuffu „vyšinutým metafyzickým predátorom“ a „okrajovým bláznom,“ a dodal, že „prelátom vyhovujú čo najdebilnejší veriaci.“

Denník SME je bašta progresívcov, ktorí sa neštítia pri presadzovaní svojej mylnej ideológie vysmievať z kresťanov a veľmi agresívne útočiť na kresťanskú vieru. Tento víkend však posunuli čiaru ešte ďalej nad rámec akceptovateľného.

Žiadajte spolu s nami, aby sa denník SME verejne dištancoval od tohto neakceptovateľného správania a vyvodil adekvátne dôsledky voči Tkačenkovi a Ondřejíčkovi.

Viac informácií:

Novinári denníka SME urážajú na sociálnej sieti Simu Magušinovú a kresťanov

Progresívne pokrytectvo, alebo "hanopis na Martausovú"

S
chválil Matúš Hagara

Táto petícia je...

Víťazstvo!

Byť kresťanom nie je postihnutie

Vážení členovia redakcie denníka SME,

je neakceptovateľné, aby p. Tkačenko a p. Ondřejíček agresívne útočili na kresťanov a nazývali kresťanskú vieru postihnutím.

Etický kódex novinára sa vzťahuje aj na denník SME. Avšak je zjavné, že členovia Vašej redakcie, p. Tkačenko a p. Ondřejíček, ignorujú tento kódex a nemajú problém hanobiť ľudí pre ich náboženské vyznanie a šikanovať ich na internete.

Preto Vás žiadame, aby ste sa okamžite verejne dištancovali od kyberšikany a hanobenia osoby kvôli jej náboženskému presvedčeniu, ktorých sa dopustili Peter Tkačenko a Rado Ondřejíček, a vyvodili voči nim adekvátne dôsledky.

S pozdravom

[Vaše meno/Vaše jméno]

Podpísať petíciu teraz!

13.219 people have signed.