Festival Pohoda: Stojíme za biskupom Haľkom

Petícia pre: Michal Kaščák, riaditeľ festivalu Pohoda

Festival Pohoda: Stojíme za biskupom Haľkom

15.661 podpisov. Dosiahnime spoločne 20.000!

Biskup Jozef Haľko prišiel na festival Pohoda a poskytoval účastníkom možnosť svätej spovede alebo duchovného rozhovoru. V duchu pokoja a mierumilovnosti.

V istom momente sa k nemu priblížila skupina zradikalizovaných agresívnych LGBT aktivistov, začala ho slovne napádať, urážať a vyháňať z festivalu. Títo netolerantní aktivisti mu dokonca na provizórnu spovednicu umiestnili dúhovú vlajku a prekryli ňou kríž. Aby toho nebolo málo, títo dúhoví aktivisti udelili biskupovi Haľkovi „rozhrešenie“ a poslali ho domov.

Ako sami uznáte, je to prejav nekultúrnosti, neslušnosti a agresivity. Bežný človek by čakal, že organizátor festivalu sa biskupovi za prejavy agresivity zo strany účastníkov ospravedlní.

No stal sa pravý opak. Michal Kaščák, riaditeľ festivalu Pohoda, sa nielenže neospravedlnil biskupovi, ale dokonca ho obvinil z netolerancie a prispel k poškodzovaniu jeho dobrého mena na verejnosti.

Kaščákov postoj považujeme za nespravodlivý voči biskupovi a submisívny voči súčasnej LGBT ideológii, ktorá má totalitárne tendencie.

V liberálnych médiách sa od nedele spustila doslova mediálna šikana biskupa Haľka len preto, že má na niektoré kultúrno-etické témy iný názor ako progresívny mainstream.

Ako vidíte, tolerancia liberálov a progresívcov končí tam, kde si s nimi dovolíte nesúhlasiť.

Akonáhle začnete s nimi slušne a racionálne diskutovať a konfrontovať ich ideologické pozície, označia Vás za homofóba, transfóba, stredovekého tmára a pod. Majú veľmi širokú paletu urážok voči kresťanom a konzervatívcom, no argumenty im chýbajú.

Možno sa Vám rovnako ako mne stalo, že ste s niekým diskutovali o potratoch alebo gender ideológii, a od istého momentu Váš progresívny oponent-diskutér prestal viesť racionálnu diskusiu a začal Vás urážať.

Biskup Haľko má právo sa verejne vyjadrovať v súlade s učením Katolíckej cirkvi. Na festivale Pohoda na neho zaútočili, lebo hlása pravdu a nehanbí sa za ňu.

To, čo sa stalo biskupovi Haľkovi sa môže stať aj Vám. Ak nechceme, aby progresívna netolerancia bola novým štandardom, musíme sa ozvať hneď teraz.

Keď sa Michal Kaščák ospravedlnil za účasť biskupa Haľka na Pohode, svojim postojom urobil z festivalu Pohoda miesto, kde nie sú vítaní kresťania a konzervatívci, ktorí zastávajú v téme LGBT rovnaký postoj ako biskup Haľko.

Výborne to pomenoval Michal Čop z Denníka Štandard:

„Michal Kaščák tým prakticky ukázal to, čo progresívci na západ od nás ukazujú už roky, keď žalujú pekárov, ktorí odmietajú upiecť tortu na homosexuálnu svadbu, nútia rodičov zabíjať svoje ťažko choré deti, nedovolia na univerzitnej pôde prehovoriť niekomu, koho vedecká práca nezapadá do ich predstavy o svete, vyhrážajú sa násilím všetkým, ktorí majú iný názor ako oni sami, alebo zažalujú niekoho za citovanie Biblie. Kaščák tak ukázal, ako by vyzerala naša spoločnosť, keby sa k moci dostali progresívci.“

Útoky voči kresťanom narastajú, pretože časť LGBT komunity sa tak zradikalizovala až je z nej extrémistická skupina. Musíme sa tomu postaviť.

A máme výbornú príležitosť urobiť to hneď teraz.

Podpíšte sa a pošlite list riaditeľovi festivalu Pohoda, že odsudzujete útok LGBT aktivistov na biskupa Haľka.

Viac informácií:

Dúhová vlajka na spovednici: Šéf Pohody sa ospravedlňuje, že umožnil biskupovi Haľkovi účasť na festivale

LGBTI: Na Pohode protestovali voči biskupovi Haľkovi, na spovednicu dali dúhovú vlajku

Píšte všetci dúhovým perom. Katolíci podľa Kaščáka nepatria na Pohodu

Šéf Pohody sa ospravedlňuje za účasť biskupa Haľka. Farárka Polcková prišla s dúhovou stužkou

Schválil Matúš Hagara

15.661 podpisov. Dosiahnime spoločne 20.000!

Dokončite Váš podpis

Podpísať petíciu teraz!

Prosím, vyberte si z nasledujúcich možností:
Vaše údaje spracúvame v súlade s našimi podmienkami ochrany osobných údajov

Stojíme za biskupom Haľkom

Vážený p. Michal Kaščák, riaditeľ festivalu Pohoda,

so znepokojením sme sa dozvedeli o agresívnom správaní LGBT aktivistov voči Mons. Jozefovi Haľkovi počas festivalu Pohoda.

Biskup Haľko prišiel na Pohodu poskytnúť účastníkom festivalu možnosť vyspovedať sa v provizórnej drevenej spovednici. Jeho pôsobenie a účasť na festivale boli pokojné a mierumilovné s cieľom duchovne pomáhať.

Počas festivalu k nemu pristúpila skupina agresívnych LGBT aktivistov, ktorá biskupa urážala, vyháňala z festivalu, a kríž na spovednici prekryla dúhovou vlajkou. Toto netolerantné a agresívne správanie zradikalizovanej LGBT skupiny považujeme za absolútne neprijateľné.

S veľkým sklamaním sme sa dozvedeli o tom, že namiesto odsúdenia agresívneho správania LGBT aktivistov a ospravedlnenia sa biskupovi Haľkovi, ste biskupa obvinili z netolerancie a prispeli ste k poškodzovaniu jeho dobrého mena. Očakávali sme od Vás, že vyzvete zradikalizovanú LGBT skupinu k tolerancii a dialógu, no stal sa pravý opak. Váš postoj považujeme za nespravodlivý a submisívny voči moderným ideológiám, ktoré majú totalitárne tendencie.

Z Vášho konania usudzujeme, že ľudia, ktorí nesúhlasia s požiadavkami zradikalizovaných a agresívnych LGBT aktivistov, viac nie sú na festivale Pohoda vítaní. Dúfame, že o útoku na biskupa Haľka a Vašej neadekvátnej reakcii sa dozvie čo najviac ľudí, aby mohli zvážiť svoju účasť na ďalších ročníkoch festivalu Pohoda.

S pozdravom

[Vaše meno/Vaše jméno]